Debutanten scoren snel              

Nieuwkomer Paul Schakel won van Mark van Hulst

In de 18e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben twee nieuwe leden al snel toegeslagen. David Prook wist met een snelle aanval de verdediging van Johan Gijsen te breken en kon met een mooie combinatie de koning van Gijsen keurig mat zetten. Ook maatje Paul Schakel scoorde snel door met zijn Londense opening de Hollandse verdediging van Mark van Hulst te breken.

Koploper William Gijsen was snel klaar door een blunder van Johan van de Griend die zo snel aan zijn voorbereiding voor het  TaTa Steel toernooi kon beginnen. Wout Boer gaf in de opening een stuk weg tegen Robert van Rekom en ook hier konden de stukken weer snel in het doosje.

Wim Pool en Wim Hokken speelden een geruisloze remise, terwijl Jerry van Rekom weer eens ouderwets aanviel tegen Arjan van der Leij en zijn inspanningen beloond zag met een vol punt.

Dana won opnieuw

Dana Verheij speelde een partij uit een stuk tegen Joost Stoker en kon zo weer een mooi punt bijschrijven. Arco van Houwelingen en Jurgen de Haan speelden een lange partij waarin Van Houwelingen goed verdedigde en uiteindelijk een keurig halfje scoorde tegen de op papier sterkere De Haan.

Henri Hartog trok in de strijd tegen Simon Kadijk aan het langste eind net als Tjerry Hut tegen Ferhat Erdogan.

Nieuwkomer Mike van Dijk mocht bij zijn debuut aantreden tegen routinier André van Dieën. Van Dijk verloor weliswaar, maar met voldoende oefening komen de punten vanzelf.

A.s. donderdag wordt de 19e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie