Alblasserwaardtoernooi groot succes

Amir Tetova jeugdkampioen van de Alblasserwaard

SLIEDRECHT – De 42e editie van het Alblasserwaardtoernooi voor de jeugd is gewonnen door Amir Tetova van SSV Klim-op uit Capelle aan de IJssel. In de 1e groep wist hij favoriet Boyd Leenen een vol punt voor te blijven en werd zo de nieuwe kampioen van de Alblasserwaard. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers is het toernooi een groot succes geworden. Maar liefst 119 kinderen van 5 tot 16 jaar waren naar Activiteitencentrum De Havik in Sliedrecht getrokken om de onderlinge strijd op het schaakbord aan te binden. Dit grote aantal deelnemers vroeg wel om uitbreiding van de speelruimte, want het thuishonk van de organiserende vereniging is niet groot genoeg.

De kantine van de naastgelegen Korfbalvereniging bood uitkomst en in deze ruimte kon ook een deel van het toernooi worden gespeeld.

Micha de Jong won groep 2

De top van de spelers speelden in drie vierkampen met een speeltempo van 30 minuten per partij. De kampioengroep werd dus gewonnen door Amir Tetova, maar de andere twee vierkampen werden beide een prooi voor spelers van de organiserende vereniging Sliedrecht. Micha de Jong en Theo Theunissen speelden hun eerste toernooi en konden meteen met een eerste prijs naar huis. Ook Jabber Al-Yassin wist namens Sliedrecht een groep te winnen.

Naast de vierkampen werd er in groepen van 6 en 8 spelers gestreden om de overige prijzen. Er waren maar liefst 60 bekers te verdelen en niemand wilde met lege handen naar huis. In deze groepen vlogen de stukken dan ook over de borden en werd om ieder punt gestreden. Zelfs de allerjongsten bleven de hele middag enthousiast en wilden elke partij winnen.

Joas Berkouwer (2e van r) werd fraai derde

Tussen de rondes door werden alle spelers door de organisatie getrakteerd op een versnapering en kon er nog een extra prijs worden gewonnen met het oplossen van een schaakprobleem, gecomponeerd door internationaal probleemmeester Henk Prins. Veel kinderen hadden de oplossing uiteindelijk gevonden en voorzitter Marcel Klein van SV Sliedrecht trok 10 namen uit de doos met goede antwoorden en deze kinderen kregen een goed gevulde snoepzak.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Het ludieke probleem van Henk Prins

Toernooidirecteur Mark van Hulst kan terugkijken op een geslaagd toernooi en kijkt alweer uit naar de editie van 2024.

Van Hulst met heel veel bekers
Dit bericht is geplaatst in Alblasserwaardtoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie