Julian Theunisse koploper in Groep 2 (jeugd)

Steeds meer jeugd weet Schaakvereniging Sliedrecht te vinden

SLIEDRECHT – De voorjaarseditie van de Sliedrechtse jeugdschaakcompetitie beleefde afgelopen donderdag zijn tweede speelavond. In Groep 2, de groep met veelal beginnende schaakjunioren, heeft Julian Theunisse direct duidelijk gemaakt wat zijn doelstelling is dit voorjaar: kampioen worden en daarmee promoveren naar de allerhoogste groep. Met een 100%-winstscore zette hij een eerste stapje richting dit droomresultaat. Nieuwkomer Christian Bakker, die vooralsnog alle partijen speelde, volgt hem op de voet, evenals de gevaarlijke Rik Slagboom en de sterke debutant Gerdinand van Dam. Jelle Peursem is de man met veel competitie-ervaring en staat vooralsnog op een 60%-winst. Ook hij wil niets liever dan de hoogste podiumplaats dit voorjaar.

Jake speelde slechts 1 partij voor de competitie, maar scoorde wel een 9,5 voor het proefexamen Stap 1. Komende donderdag het echte examen!

In de hoogste groep zijn ook de kaarten geschud. Topfavoriet Theo Theunisse moest een puntje toegeven aan een ontketende Justin Sloots, maar behoudt wel de eerste plaats in de tussenstand, tezamen met Jaimy Bakker (beiden 6 uit 7). De huidige kampioen Micha de Jong moest ook een vol punt afstaan afgelopen donderdag, samen met Karel Peursem completeert hij nu de top 5 van de Sliedrechtse schaakjeugd.

Nieuwkomer Jayden kreeg training afgelopen donderdag
Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie