Gezellige drukte bij de jeugd

Rik Slagboom gaf de nieuwe talenten ook tips

SLIEDRECHT – Op donderdag 9 maart stonden er weer partijen in de snelschaakcompetitie op het programma. Het was een drukbezochte avond, hetgeen mede te maken heeft met het feit dat we bijna elke week weer nieuwe talenten mogen verwelkomen. Gelukkig hebben we veel vrijwilligers die dit opvangen en er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de lessen van Roland Kop en Rik Versteeg. Daarnaast is het ook mooi om te zien dat de iets oudere garde de jongere garde ook van tips voorziet. Al dat werk resulteert in een gezellig drukke jeugdafdeling waar de spelers van externe tegenstanders nog wel eens met jaloezie naar kijken bij binnenkomst.

In de top van de snelschaakcompetitie veranderde er deze week weinig. Theo Theunisse staat nog altijd op de eerste plaats, gevolgd door Bart van der Beek en Micha de Jong. De top 5 wordt gecompleteerd door Jabber Al-Yassin en Jaimy Bakker.

Tussenstand

De nieuwe talenten beginnen al goed te scoren. Zo wist Ties v/d Kraan direct één van de partijen te winnen en scoorden ook Jayden Verloop en Ezra mooi punten. Daarnaast kregen zij les van de aanwezige trainers en werden de stappenboekjes weer nagekeken door Jaap Euser. Deze stappenmethode is zeer aan te bevelen om sterker te worden. De schaakvereniging voorziet in deze boekjes én deskundige hulp hierbij.

De tussenstand na 15 ronden is hiernaast te vinden. Volgende week staat de reguliere competitie weer gepland!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie