Robert van Rekom stopt dadendrang koploper

Robert speelde sterk

SLIEDRECHT – Robert van Rekom heeft in de 25e ronde van de interne competitie koploper William Gijsen flink laten zweten. Gijsen had hiervoor dankzij een flinke winstreeks een grote voorsprong genomen op de nummer 2 van de competitie, Arjan van der Leij. Het kampioensfeest moet echter nog even worden uitgesteld, aangezien de teamleider van het eerste team Robert van Rekom met de zwarte stukken een sterke partij neerzette. Vanuit de opening werd een pion veroverd en de compensatie van wit leek niet voldoende. Uiteindelijk bleek de extra pion niet te verzilveren, waardoor de heren remise overeenkwamen. Zodoende kon Arjan van der Leij weer iets inlopen, dankzij aan overwinning op revelatie Jaap Euser. Verwacht wordt wel dat uitstel geen afstel zal opleveren wat betreft het eerste kampioenschap van Gijsen.

Opnieuw was er veel strijdlust te zien bij de schakers, hetgeen resulteerde in slechts drie remises. Dit waren wel twee opvallende remises. Voornamelijk de remise van David Prook tegen Yaro van Beest valt op. Prook schaakt met de week sterker. Ook de remise van Jurgen de Haan tegen Wout Boer laat zien dat de Haan veel in zijn mars heeft.

Jorik Klein wist in een interessante partij Jerry van Rekom te verslaan, nadat laatstgenoemde een fout beging na een opening die op Youtube furore maakt. Ook Dana Verheij wist de top 10 binnen te komen door Maarten Hartkoren aanvallend te verslaan.

Peter Vis won prachtig

Peter Vis speelde een fantastische partij tegen Tim de Waard. Hij positioneerde zijn stukken goed en wist uiteindelijk met een sterk loperoffer Tim tot opgave te dwingen. Ook Rick Stuij won aan de hand van een offer. Hij offerde zelfs een toren tegen André Langstraat.

Ook de recent binnengekomen schakers lieten van zich horen. Zo wist Mike van Wijk knap te winnen van Floris van der Pol en wonnen Justin de Ruyter en Corne Noordergraaf al hun vierde partij, ditmaal tegen Cees Moes en Paul Schakel.

Volgende week alweer de 26e ronde. Wanneer wordt William Gijsen kampioen?

Maar eerst zal er zaterdag 11 maart weer gestreden worden in de KNSB-competitie door maar liefst 3 teams in de Havik. Komt dat zien!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie