Alles of niets voor Sliedrechtse jeugd bij vierde avond snelschaken

Sliedrecht, 23 maart 2023

Bart, de nieuwe koploper

Opmerkelijk op de vierde snelschaakavond van de voorjaarscompetitie -nu 4 potjes in plaats van de gebruikelijke 5 per deelnemer- was wel het feit dat er een erop-of-eronder-mentaliteit is bij de Sliedrechtse jeugd. Met 28 deelnemers was de opkomst goed. Na de derde ronde van de avond, er waren toen reeds 39 partijen gespeeld, (bekwaam ingedeeld door het duo Rik Versteeg/Roland Kop) was er nog geen enkele remise te noteren geweest.

Stukken vlogen over de borden, gingen verloren en werden later soms weer veroverd, maar er werd doorgespeeld tot het bittere eind. Daarbij werden voorstellen voor remise naast zich neergelegd en soms helemaal genegeerd. Pas in de vierde ronde, met 14 partijen, vielen twee remises te noteren waarvan 1 genoegen met remise moest nemen omdat er geen matpotentieel meer was (zgn. kale koning). Totaal werden er 53 partijen gespeeld, waarvan er maar liefst 51 in winst werden omgezet.

Intussen werden een aantal nieuwelingen apart genomen voor training door Jurgen de Haan, die deze jeugd allerlei wetenswaardigheden en goede tips vertelde, met het doel dat zij zich beter kunnen laten gelden in de diverse competities.

Trainer Jurgen

In de ranglijst vielen opmerkelijke verschuivingen te noteren. Zo werd Bart van der Beek, zonder zelf in aktie te komen, de nieuwe koploper. Dit kwam doordat de koploper na de drie voorgaande avonden, Theo Theunisse, een mindere avond had en slechts twee maal won en 2 nederlagen moest incasseren. Theunisse zakte hierdoor maar liefst van plek 1 naar plek 5. Voor een hoge notering in de eindrangschikking zal Van der Beek nog wel stevig aan de bak moeten, want na 8 avonden moet een jeugdlid de helft van het aantal rondes hebben gespeeld om mee te dingen voor de prijzen.

Zeker een mindere avond had ook Vincent Langstraat die na 1 maal winst en 3 maal verlies van plaats 7 naar plaats 14 duikelde.

Roël won fraai van koploper

Een aantal opvallende gegevens per ronde:
In de eerste snelschaakronde viel meteen de eerste verrassing te noteren. Roël Koopman hanteerde de witte stukken en bracht koploper Theo Theunisse zijn eerste nederlaag toe. Tevens waren er twee familieaangelegenheden, zo won William Theunisse van Bram Theunisse en won Vincent Langstraat van Sven Langstraat.

In de tweede ronde pakte Yaroni Theesing haar eerste snelschaakpunt door Isaac Theivendram te verslaan. Bram Theunisse herstelde zich na het verlies in de eerste ronde en klopte Roël Koopman.

Yaroni was door haar winst in ronde twee duidelijk in the winning mood geraakt en klopte in de derde ronde Wytse Verweij. Ook nu was er weer een broederstrijd, William Theunisse speelde tegen Theo Theunisse en moest toezien dat laatstgenoemde won.

Ronde 4: Zoals eerder gemeld eindigden hier twee van de veertien partijen in remise; te weten Jelle Peursem-Julian Theunisse en Philip Leenman-Merijn de Witte. Ook nu pakte Yaroni de volle winst en wel tegen Koen vd Kraan. Yaroni moest even wennen maar geeft hiermee aan dat zij een speler is om in de gaten te houden. Met een fraaie score van 3 uit 4 klom Yaroni van plek 33 naar plek 30. Theo Theunisse moest nu ook de meerdere erkennen in Jaimy Bakker.

De top-10 bestaat na vier avonden uit (1) Bart van der Beek, (2)Micha de Jong, (3)Jaimy Bakker, (4)Jabber al-Yassin, (5)Theo Theunisse, (6)Karel Peursem, (7)Bram Theunisse, (8)William Theunisse, (9)Joas Berkhouwer en (10)Roël Koopman.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie