Sliedrechtse schaakjeugd scoort chocolade

SLIEDRECHT – De laatste donderdag voor het Paasweekend wordt er in De Havik traditioneel gestreden om de eieren. De jeugd kwam in grote getalen opdagen om zo veel mogelijk chocolade veilig te stellen. 35 Junioren kropen achter de borden, waaronder 4 debutanten: Luca, Jidde, Joas en Ralf. Er werden 5 partijen gespeeld, elk met een verplichte opening of een variant op de traditionele schaakregels. Uiteindelijk wist Theo Theunisse zowel de Weense opening als de Scandinavische opening naar zijn hand te zetten, evenals de overige voorgeschreven varianten. Hij pakte hiermee opnieuw de titel ‘Eierkoning Jeugd’ en de meeste chocolade eieren. Concurrent Micha de Jong moest in ronde 1 een halfje afstaan en eindigde als 2e in de eindstand. Voor de derde plaats tekenden 4 junioren: Roël Koopman, Justin Sloots, Lavan Kamaluban en Isaac Theivendram. Ook de debutanten scoorden gewoon punten, dat zien we graag!

35 talenten in ronde 1
De grootverdieners
Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie