William Gijsen de nieuwe clubkampioen!

Clubkampioen William Gijsen

SLIEDRECHT- William Gijsen is sinds donderdagavond 13 april officieel clubkampioen! Het zat er al weken aan te komen, maar na de 29e ronde kan nummer 2 Arjan van der Leij definitief niet meer in de buurt komen van Gijsen. William is hiermee de 24e schaker die zichzelf clubkampioen van schaakvereniging Sliedrecht mag noemen. Met 21 jaar doet hij dit op een jonge leeftijd en het had misschien nog wel sneller gekund ook. De afgelopen jaren was William al meerdere keren dichtbij het kampioenschap, maar ging het door een mindere periode altijd net mis. Dit seizoen was er geen mindere periode en ging hij redelijk geruisloos richting het clubkampioenschap. Enkel Arjan van der Leij kon enigszins volgen, maar dit bleek niet genoeg. Het is heel mooi om te zien dat er opnieuw een speler uit de eigen kweek het clubkampioenschap pakt. De jeugdafdeling werpt de vruchten af!

Al voorafgaand aan de ronde leek William met een resultaat tegen Johan van der Griend het clubkampioenschap definitief binnen te kunnen halen. Dit bleek echter nog niet zo makkelijk. Van der Griend verweerde zich kranig na een opportunistische opening van Gijsen. Vervolgens raakte Gijsen enigszins verdwaald waardoor Van der Griend beter kwam te staan. De stelling was echter dusdanig moeilijk dat hij eieren voor zijn geld koos en remise aanbood. Gijsen nam dit maar al te graag aan, aangezien dit de titel opleverde.

Het lukte Arjan dit jaar net niet

Achtervolger Arjan van der Leij wist gelijktijdig in een spannende Franse partij tegen Wim Hokken ook niet de druk op te voeren. Hij kwam immers ook niet verder dan remise.

De strijd om de top 5 is nog in volle gang. Peter van den Bergh wist door zijn overwinning op Jorik Klein goede papieren in bezit te krijgen. Jorik Klein offerde opportunistisch op f7, waarna de zwarte koning op f6 belandde. Een knotsgekke partij volgde, waarbij de koning het wonder boven wonder drooghield. Uiteindelijk wist Peter rond middernacht de partij naar zicht toe te trekken.

Maarten verdedigde sterk

Maarten Hartkoren speelde een sterke partij tegen Joost Stoker. Joost offerde al snel een kwaliteit. Waarschijnlijk vloeide deze inspiratie voort uit de partij van Ding Liren van die dag. Maarten wist zich echter staande te houden en boekte een knappe remise.

Ook nieuwkomer Mike van Wijk behaalde een mooie remise tegen Johan Gijsen. Gijsen leek in het eindspel een paar pionnen meer te hebben, maar hij kon dit niet verzilveren.

Op de overige borden waren meer bloederige partijen te zien. Zo wist voorzitter Marcel Klein van Leo Koppelaar te winnen en zijn vader Hans Klein wist op zijn beurt Paul Schakel te verslaan.

Verder kwamen Rik Versteeg en Tjerry Hut toch nog net te kort om Wout Boer en Dana Verheij punten af te snoepen. De overige uitslagen zijn terug te vinden op onze site.

Volgende week donderdag vindt alweer de allerlaatste ronde van de interne competitie plaats. Daarvoor zal eerst op zaterdag 15 april het Alblasserwaardtoernooi plaatsvinden. Kan William Gijsen de dubbel (hier wordt niet het bier bedoeld) pakken?

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie