Dana Verheij op het NK!

Dana eindigde met brons!

ALMELO – Van 30 april t/m 6 mei 2023 vond het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaak plaats in Almelo! Ons lid Dana Verheij speelde mee in de categorie Meisjes B (t/m 16 jaar), waar zij als nummer 1 geplaatst was! Dana zou zeven partijen spelen. Elke dag om 13:00 begon een nieuwe partij en al deze partijen waren live te volgen, met of zonder engine. Ronde 1 wist ze spectaculair te winnen. Het is zeer aan te bevelen deze partij na te spelen. In ronde 2 wist Dana opnieuw knap te winnen. Een gecreëerde vrijpion dwong uiteindelijk een blunder van de tegenstandster af. Ronde 3 was tegen de nummer 2 op de plaatsingslijst. Met de zwarte stukken kwam Dana een beetje gedrukt uit de opening. Helaas speelde haar tegenstandster erg sterk en wist ze Dana op te zadelen met een vervelend eindspel, dat helaas verloren ging. In de vierde ronde sloeg Dana met de zwarte stukken weer toe. Daardoor mocht ze in de vijfde ronde proberen koploper met 4 uit 4 te verslaan! Na een wat stroeve start spotte ze een mooie truc en daardoor wist ze de koploper te verslaan! Met 4 uit 5, en op een gedeelde eerste plaats, haperde de motor helaas in ronde 6. In een spannende partij met tegengestelde rokades sloeg de aanval van haar tegenstandster net wat eerder door. De laatste ronde leken er nog kansen op het kampioenschap, omdat de koploper leek te verliezen en Dana beter stond. Helaas viel alles net verkeerd, aangezien de koploper miraculeus won en Dana in remise moest berusten. Hierdoor eindigde Dana met 4,5 uit 7 op de derde plek. Een podiumplek op het NK voor Dana. Op naar volgend jaar!

Meer informatie is te vinden op www.njsk.nl

De livepartijen en livecommentaar zijn te vinden op www.njsk.nl/partijen-2023/

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie