Vakantietoernooi: Over ezels, winnaars en amusementswaarde

Jorik Klein aan kop in Groep 1

SLIEDRECHT – Waar kom je dit nog tegen.  Een gratis schaaktoernooi, waarbij je op 5 (of minder) avonden 3 (of minder) rapid partijen kan schaken tegen gelijkwaardige tegenstanders, waar het in de speelzaal goed toeven is vanwege de uitstekende bar en de hapjes die worden uitgedeeld tijdens de speelavond.  Tel daarbij op de gezellige sfeer, de aangename gesprekken tussen de partijen door en het leuk met elkaar blijven hangen naar afloop van de partijen. Een mooi staaltje van zomeravondschaak in Sliedrecht.  En het mooie is, je kunt je nog steeds opgeven.

Onze razende reporter Tim de Waard schrijft:

 Natuurlijk drinkt niet iedereen bier, er gaat op zo’n avond aardig wat koffie, chocomelk, cola, ice-tea en andere dranken doorheen.  Er zijn zelfs onverlaten die Heineken of Hertog Jan bestellen.  Vinden we allemaal goed.  Ook de Radler fans blijven van harte welkom, maar er zijn ook veel mensen die gewoon op de fiets komen om toch een extra speciaalbier te drinken.  Dit jaar hebben we ook elke week een ander nieuw bier wat wij voor het voetlicht brengen.  Deze keer is dat de Ezel. Dit biertje viel goed in de smaak en lokte aan de bar al snel gesprekken uit over op wie de naam het meest van toepassing is.

Oud vs jong. In dit geval won de senioriteit

Voor deze discussies moest er natuurlijk nog geschaakt worden en dat werd op grote schaal gedaan. In de eerste ronde van de avond werd er namelijk op 28 borden geschaakt. 
In de eerste groep met de (op papier) sterkste spelers van het toernooi is de spanning ver te zoeken. Jorik Klein had na vijf ronden alleen nog maar gewonnen, ondanks dat hij naar eigen zeggen slecht is in rapid. Toen hij voor de laatste ronde van de avond weer plaats nam aan ‘zijn’ bord 1 gebeurde het onmogelijke: remise tegen Jerry van Rekom. Het eerste puntverlies voor Jorik dus. De vraag is nu natuurlijk of dit het begin van het einde is of een incident op weg naar een eenvoudige triomf in het vakantietoernooi. We houden het in de gaten. In groep 1 viel verder op dat kersvers Sliedrechts rapid kampioen Arjan van der Leij nog even moet wennen aan zijn nieuwe status. Hij verloor zijn eerste ronde, maar herstelde zich daarna in de achterhoede. Volgende week verwachten we van Arjan weer zijn gebruikelijke topvorm. De clash tussen Hans Klein en Oscar Koppenens was er een tussen verschillende generaties. Hans won glansrijk, dus de jeugd moet aan de bak

Ondanks de gezelligheid ging het er serieus aan toe

In groep 2 is het een stuk spannender. Joost Stoker en Waleed Alqaefi gingen na vijf ronden aan kop met allebei vier winstpartijen en een remise en mochten het in ronde 6 tegen elkaar opnemen. Waleed won, waardoor Joost in de achtervolging moet. Andere concurrenten volgen op gepaste afstand, waardoor een tweestrijd momenteel het meest logische scenario lijkt, maar de zomer is nog lang… Groep 3 blijkt vooralsnog echter de hoogste amusementswaarde te hebben met een verschil van twee punten tussen koploper Rik Versteeg en de nummer vier. Daarnaast is het ook altijd leuk om oud-leden, zoals Joran van Eyl, terug te zien, en om jeugdleden, zoals medekoploper Micha de Jong, te zien excelleren.


 Volgende week donderdag gaat het vakantietoernooi weer verder. Iedereen is dan weer van harte welkom om drie (of minder) partijen te schaken en te genieten van een nieuw speciaalbiertje

Alle standen: http://www.schakendsliedrecht.nl/vakantietoernooi-stand/

Alle statistieken: http://www.schakendsliedrecht.nl/vakantietoernooi-stand/

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Vakantie-verslagen, Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie