Eerste editie Schaak-Off 2023: de jeugd heeft de toekomst

SLIEDRECHT – Vrijdag 29 september werd de voorronde van de Schaak-Off 2023 in Sliedrecht gespeeld. Iedere schaakclub heeft de mogelijkheid een dergelijke voorronde te organiseren om het schaken meer bekendheid te geven onder het grote publiek. Daarnaast kunnen de winnaars van de voorrondes door naar het regionale toernooi om daar tegen andere winnaars te strijden voor een plek in het landelijke toernooi.

Schakers aan de bak

Ook in Sliedrecht werd er dus gespeeld. Onder toeziend oog van de goedgeklede wedstrijdleider werden er drie rondes rapid afgewerkt. In groep drie werd Micha de Jong uiteindelijk met veel machtsvertoon kampioen. Een mooie prestatie. Daarnaast mocht Jake Batenburg ervaring opdoen met zijn eerste ‘senioren’ toernooi. Er zullen vast meer toernooien volgen.

Groepswinnaar Sami

De tweede groep werd gewonnen door Sami Al-Yassin, ook hij behaalde de maximale score. Rick Stuij werd tweede, ook omdat hij de onderlinge confrontatie met Sami verloor. In deze groep speelden ook twee gasten mee, Rob van Driel en Jordi de Jong. Hun toernooi verliep iets minder, maar ze konden hun verdriet gelukkig kwijt achter de bar.

Mattias schoot uit de startblokken

De eerste groep kende ook een jonge winnaar, Mattias Stok liet zien dat hij het de senioren van Sliedrecht nog knap lastig gaat maken. Met twee mooie overwinningen had hij zicht op de eindoverwinning. Zijn concurrenten konden niet profiteren van een slippertje in de laatste ronde, waardoor ook hij zich groepswinnaar mag noemen.

Volgend jaar zal dit toernooi opnieuw georganiseerd worden. Sluiten er dan nog meer Sliedrechters aan?

Hieronder treft u wat foto’s van de avond, met dank aan Marcel Klein.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie