Jaimy Bakker in vorm bij de jeugd

Jake en Jabber spelen veel!

SLIEDRECHT- Donderdagavond 5 oktober stond er weer een snelschaakavond gepland voor de jeugd. Dat deze avonden populair zijn blijkt wel uit de tussenstand. Veel jeugdspelers hebben alle rondes meegedaan. Tussen de rondes door is het dan ook gezellig druk.

Deze avond hadden we een andere wedstrijdleider dan normaal. Wedstrijdleider Cees was helaas verhinderd. Rik zag dit als een mooie kans om Roland te introduceren in de wereld van het wedstrijdleiderschap. Roland gaf achteraf te kennen het stiekem toch best leuk te vinden. Dit zal ongetwijfeld vervolgd worden. 

De jeugd was niet van slag door een ander gezicht aan de tafel van de wedstrijdleider. Er werd fanatiek geschaakt. Het spelelement van de klok werd ook veel gebruikt. Menigeen overschreed de tijdslimiet van slechts 5 minuten. Met snelschaken is het belangrijk om altijd goed op de klok te letten!

Theo Theunisse
Koploper Theo

Dan naar de uitslagen. Jaimy speelde zich in de absentie van Micha en Theo naar een prachtige score. Hij heeft inmiddels 9,5 uit 10! Theo staat dankzij zijn 100% score voorlopig nog wel op de eerste plek, maar zal nog veel partijen moeten spelen om hier te blijven. Voor de overige plekken in de top 10 is het dringen. Zoals ze in de Verenigde Staten zouden zeggen: ‘Too close to call!’

Naast de blitzpartijen hadden deze week veel kinderen weer een aantal bladzijden uit de stappenmethode gemaakt. Trainer Jurgen was de hele avond bezig met het nakijken en het uitleggen van heikele punten aan de jeugdspelers. Als iedereen volgende week een paar bladzijden maakt, kan Jurgen wel een matras voor in de speelzaal gaan aanschaffen!

Één van de leerlingen van Jurgen, Jake, heeft veel geleerd tijdens zijn allereerste schaaktoernooi bij de senioren. Dit viel terug te zien in zijn partijen. Hij staat inmiddels op 50%. 

Tot slot konden we deze avond opnieuw een nieuwe speler verwelkomen. Adham liet zijn potentie al direct zien. Helaas was de klok nog zijn vijand en ontbreken er nog punten, maar die gaan er zeker komen!

De tussenstand per 5 oktober is hier te zien.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie