Sliedrecht 3 schiet uit de startblokken

De puntenmachines

Zaterdag 7 oktober ging ook voor Sliedrecht 3 het KNSB seizoen van start. In een overvolle Havik mocht het team aantreden tegen SHTV 2. Op papier leek de tegenstander een aardig ratingoverwicht te hebben, maar de praktijk bleek gelukkig wat weerbarstiger. In een spannende wedstrijd wist Sliedrecht 3, voor sommigen misschien tegen de verwachting in, een mooi resultaat te leveren. Er werd met 4,5 – 3,5 gewonnen. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

De middag begon met een kleine domper. Henk Prins (6) speelde zoals gebruikelijk: vol op de aanval. Dit keer had hij zelfs gerokeerd (!). Vaak rokeert men om de koning met pionnen af te schermen, maar Henk gebruikte een andere strategie. Hij gooide de pionnen naar voren en wist daarmee een gevaarlijk ogende aanval op te zetten. Zijn tegenstander bleef echter stug verdedigen en wist met een tactisch grapje de partij volledig naar zich toe te trekken.

Na deze opschudding leek de rust even terug te keren in de Havik en kon de balans opgemaakt worden. De aanval van Peter Vis (8) sloeg helaas niet door en hij moest een kwaliteit geven. Daar had hij gelukkig genoeg compensatie voor in de vorm van extra pionnen. Bert Dobber kreeg langzaam maar zeker de overhand in de partij. Henk van der Hoek (5) stond gedrukt in het Frans, maar probeerde tegenspel te creëren.

Martijn Stoker (4) had een comfortabele stelling met meer ruimte. Kees van der Does (3) kreeg een pionoffer om de oren, waardoor zijn stelling veranderde in een gatenkaas. Hij koos voor de aanval in plaats van de verdediging. Yaro van Beest (1) kreeg veel ruimte op de damevleugel in het Slavisch en maakte daar dankbaar gebruik van. Uw verslaggever (2) stond gelijk.

Het venijn zit hem in de staart

Na een tijdje werd de Sliedrechtse achterstand omgebogen in een voorsprong. De tegenstander van Yaro kon opgeven toen hij erachter kwam dat hij na een aantal zetten geforceerd stukverlies zou lijden. Peter Vis wist ook te winnen van zijn tegenstander. Uw verslaggever heeft niet gezien hoe, maar feit blijft dat het een mooie prestatie is. Kees wist zijn tegenstander met een snelle counter te overrompelen. Na een laatste speldenprik was het even opletten, maar hij sloot de partij af in stijl. Henk van der Hoek moest helaas berusten in een zure nederlaag, langzaam maar zeker werd hij weggedrukt.

Toen bleven alleen Bert, Martijn en uw verslaggever over. Het was Martijn wel duidelijk dat de stelling remise was, maar zijn tegenstander moest, zeker gezien de achterstand, toch doorspelen. Uiteindelijk was ook voor hem de conclusie helder: daar viel niets meer te halen. De tegenstander van uw verslaggever probeerde ook nog van alles om toch een vol punt binnen te halen, maar ook dit lukte gelukkig niet. Bert wist uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken. Hij stond in de eindstelling beter, maar besloot in het teambelang voor remise te gaan. Daar wordt een teamleider blij van.

Daarmee heeft Sliedrecht 3 een sterke overwinning geboekt. Kan deze mooie seizoenstart doorgezet worden? Dat gaan we zien op 4 november, wanneer Sliedrecht 3 de bloemetjes buiten kan gaan zetten in het Westland.

Dit bericht is geplaatst in Extern, KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie