Sliedrecht RSB1 crasht onnodig

HELLEVOETSLUIS – In een wedstrijd die tot het eind toe spannend was, heeft Sliedrecht RSB1 het net afgelegd tegen De Pionier 1.

Uit tegen Hellevoetsluis, dat is een hele rit. Gelukkig was de weg ernaar toe rustig, overzichtelijk, zonder obstakels en is het bijna één rechte lijn naar de bestemming. Zodoende konden de auto’s op de weg zonder problemen de juiste kant op worden gemanoeuvreerd. Maar of dat ook gold voor de stukken op het bord?

Als eerste was Henk Prins klaar op bord 8. Hij had na een prima opening een kansrijke stelling, maar reed voorbij aan de winnende afslag waarna de kansen weer gelijk werden. Later in het eindspel bleek een zwakke pion als een rammelende uitlaat die er ook nog afviel. Dat was te veel.

Daarna was Frank Stoute klaar. In zijn bekende opening was de stelling bijna tot stilstand gekomen en leek het op remise af te stevenen. Hoe het precies afliep heb ik niet gezien, maar helaas belandde hij in de berm met een nul op de achterbank.

Met 2-0 achter werd het nog erger. Jerry van Rekom speelde op 2 met zwart tegen een jeugdspeler, die vast zijn rijbewijs nog niet heeft. Jerry met al zijn rij-ervaring leek dan ook zonder problemen uit de opening te komen. De tegenstander had alleen nog iets meer ruimte. Maar omdat Jerry verzuimde gas te geven, werd hij voorbijgesneld door wits stukken en werd zijn koning klemgereden.

Johan blijft verbazen

Na al deze panne werd het de hoogste tijd om iets terug te doen. En gelukkig was niet iedereen de weg kwijt op het bord. De volgorde weet ik niet, maar zowel Jeroen Brandsma als Johan van der Griend wonnen hun partijen. Jeroen had al snel vakkundig een pilon meegepakt (zo’n grote oranje) en leek eenvoudig op de winst af te koersen. Dit kostte toch nog wat meer brandstof in het toreneindspel, maar het punt werd netjes binnen gehaald. Bij Johan was het wat minder duidelijk of hij nou in een Lada of een Lamborghini reed, maar gelukkig hielp zijn tegenstander hem een handje door een fikse stuurfout. Iets dat tegenstanders vreemd genoeg vaker doen tegen Johan… De Krimpenaar die dit leest is alvast gewaarschuwd voor de volgende ronde.

Bij Wim Hokken verliep de route niet naar wens. Hij sloeg een richting in van aanval in het centrum, maar dat liep dood. Dat resulteerde in een mindere stelling die uiteindelijk tot verlies leidde. Zo ging met 4-2 op het scorebord het eerste matchpunt al naar De Pionier.

Kopman Peter won opnieuw

Peter van den Bergh en Pieter Pons waren nog bezig, en moesten dus beide winnen voor het andere matchpunt. Peter met wit op bord 1 zorgde ervoor dat het spannend bleef door een overtuigende winst. Zijn tegenstander zette de versnelling vooral in zijn achteruit, maar bleef degelijk en zonder grote fouten op de baan. Gelukkig bleef Peter geduldig de spanning in de stelling houden en hield hij zijn tegenstander op de vluchtstrook. Pas in de tijdnoodfase kwam de doorbraak met een leuk (schijn-)paardoffer en waren er geen vluchtwegen meer uit het matnet.

Pieter speelde een taaie partij, en wist ergens een pionlengte voorsprong te behalen. Maar zijn tegenstander had een wegversperring opgeworpen, waar moeilijk doorheen te komen was. In het eindspel probeerde Pieter nog te voet erlangs te komen, met zijn loper en boeren (pionnen). Maar ook zo lukte het niet om de obstakels te passeren en werd er remise besloten. Daarmee verloor Sliedrecht helaas deze wedstrijd dus met 4,5-3,5.

Volgende keer beter tegen Krimpen. Thuis. Dat scheelt, want daar weten we de weg. Hopelijk ook weer op het bord!

Peter van den Bergh

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie