Een plan dat in duigen valt, interim Martin Prins geeft les in etiquette en in De Havik hangt een dichte mist van erwtensoep

Teamleider Rik houdt het team in gareel

SLIEDRECHT – Donderdag 16 november speelde ons viertal weer een competitiewedstrijd. In Sliedrecht werd het viertal 3 Torens ontvangen.

Teamleider Rik Versteeg neemt u mee

Wintertijd, het is vroeg donker en buiten is het nat. Het perfecte recept voor een authentiek product, ambachtelijke erwtensoep. Vers bereid uit eigen keuken, heerlijk warm met een échte rookworst van het bekende warenhuis. Vroege bezoekers aan De Havik kunnen dan ook met volle teugen meegenieten van de dikke walm die in de speelzaal hangt. Als dit maar niet tot ongelukken leidt!

Hoe won Martin hier?

Aan tafel 4 speelt invaller Martin Prins (witte stukken) een prima partij, zijn tegenstander had echter een paar weken te vroeg zijn schoen gezet en daar heeft Martin keurig misbruik van gemaakt. Soldaat met verlof, Simon Kadijk zal trots zijn wanneer hij bij terugkeer dit nieuws zal horen. Blijkbaar eet niet iedereen zijn soep met een lepel!

Sliedrecht – 3-Torens       1 – 0

Het plan van de teamleider is vooraf in geuren en kleuren aan tafel geserveerd. Punten pakken aan de staartborden en hopen op een klein wonder aan de overige borden. Het plan loopt als een geoliede keukenmachine.

De damp bracht gevolgen mee. Wat speelt zwart?

Aan tafel 3 zit Rien Lodder met de zwarte stukken lichtelijk verrast door het servicegoed dat op tafel staat. Rien had zoveel erwtensoep besteld dat de bediening het nodig vond om twee borden klaar te zetten. De damp die hier vanaf kwam vulde de speelzaal met zoveel mist dat het zicht ernstig belemmerd werd. Zo ernstig belemmerd dat de tegenstander van Rien een zooi stukken in de aanbieding doet. Zo heeft Lodder overduidelijk geen trek in een dessert en kunnen de spelers aan tafel 3 ongestoord genieten van hun bord met ambachtelijke soep. Remise.

1 ½ – ½

Arco had ook last van de damp

Omdat er naast hem flink gegeten werd, bestelde Arco ook een flink bordje soep. Van Houwelingen kreeg toch wat te veel op zijn bord deze avond. Zo laat hij de worst uit zijn soep eten door in bovenstaande stelling een gruwelijke fout te maken. Df3-d3… Gelukkig had de zwart speler ook last van de dichte mist en zag een directe winst over het hoofd. Hoe de partij verder precies is verlopen is mij onbekend. De afwasploeg verklaarde later deze avond een witte koning in de soeppan gevonden te hebben.

Externe wedstrijdleider De Haan vond dit voldoende bewijs om het punt aan het team uit Berkel en Rondenrijs te geven.

1 ½ – 1 ½

Het kan dus nog alle kanten op, met nog een tafel te gaan is het erop of eronder. Daar zit je dan, kersverse teamleider. Hongerig naar een bord goed gevulde soep te kijken. Als een schooiende hond wachtend op het moment dat er iets gemorst wordt.

Opportunisme leidt niet altijd tot de winst

Wit speelt in deze stelling 1.Pd2-f3…

De soep is al behoorlijk afgekoeld (weinig tijd op de klok) en plots laat mijn tegenstander zijn glas water in de soep vallen. 1…Lxf3. 2.Lxf3 Txf3. 3.gxf3… Dat zal de soep aardig waterig en slap maken!

Uw verslaggever kon hier in korte tijd echter niet de beste voortzetting vinden en luttele zetten later viel de vlag.

Sliedrecht V1 verliest met 1 ½ – 2 ½.

Zo valt een culinair avondje volledig in de soep.

Rik Versteeg

P.S. De puntenscorers verdienen ondanks de vele diagrammen toch nog even een plekje in dit verslag.

Rien schreef een mooi halfje bij
Martin pakte een vol punt
Dit bericht is geplaatst in RSB Viertal 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie