Schaakroutinier Wout Boer in de vorm van zijn leven

Wout Boer staat fier aan kop

SLIEDRECHT – Hij staat bekend als de eeuwige nummer twee van Schaakvereniging Sliedrecht, de Poulidor van de Drechtstreek. Daar lijkt hij nu verandering in aan te gaan brengen. Na de negende ronde van de interne competitie bij de senioren prijkt zijn naam fier aan kop in de tussenstand. De weg naar Parijs is nog lang, maar voorlopig heeft Wout Boer (daar hebben we het natuurlijk over) de gele trui te pakken. In de negende ronde wist hij op zeer fraaie wijze voormalig clubkampioen Jorik Klein te verslaan. Na eerder voormalig koploper Arjan van der Leij te hebben verslaan en titelverdediger William Gijsen op remise te houden is Boer de terechte koploper in de spannende competitie.

Het was trouwens wel bijltjesdag voor oud-kampioenen. Zo verloor zesvoudig kampioen Jerry van Rekom van aanstormend talent Micha de Jong, terwijl eenmalig kampioen Hans Klein Henk van de Hoek uit zijn slof zag schieten en met scherp.

Tim Schakel is nog steeds foutloos in de competitie. Dit keer wist op op fenomenale wijze titelverdediger William Gijsen te verslaan. “Voorbereiding loont” gaf de nummer 2 van de competitie aan, die zijn vijfde zege op rij boekte.

Niels is uitstekend gestart

Nieuwkomer Niels Verhaar is uitstekend gestart. Dit keer wist hij Tim de Waard aan zijn zegekar te binden. Verhaar staat door deze winst direct in de middenmoot en heeft potentie om nog verder te stijgen.

Yacintha van Doorn heeft de smaak van winnen te pakken. Tegen Michiel van de Berg liet ze zien haar mannetje te staan. En over talent gesproken; Maarten Hartkoren gaf schaakproblemist Henk Prins weinig kans en staat op het punt de top 15 binnen te stormen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie