Arnt van Tuijl nieuwe jeugdtopper

SLIEDRECHT – Arnt van Tuijl lijkt toch wel de nieuwe jeugdtopper te zijn in groep 2 bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht.

Arnt, jeugdtopper groep 2

In de reguliere competitie had hij al een avond mee gedaan en meteen behaalde hij de opzienbarende score van 3 uit 3.

Afgelopen donderdag liet hij maar weer eens zijn talent zien door er overwinningen tegen Jake Batenburg, Shane Driesprong en Chiel Plug aan toe te voegen en heeft hij een 100% score van 6 uit 6, goed voor een eerste plaats in groep 2.

Ook op deze avond was er een nieuwkomer bij de jeugd, Shane Driesprong. Shane gaf gelijk zijn visitekaartje af door overwinningen op Jason van der Ree en Philip Leenman. Alleen koploper Arnt van Tuijl bleek te sterk voor hem.

Chiel deed het prima

In deze groep won Adam Hosny, ook een relatief nieuwe speler, zijn eerste partij.

Rik Slagboom, tot voor kort was hij degeen die het goud in groep twee leek te gaan pakken, verloor in ronde 2 van Jake Batenburg en kwam tot een score van 2 uit 3.

Rik staat nu als als derde genoteerd, achter (2) Christian Verhoeff die over een beter scoringspercentage beschikt.

Op een 4-e en 5-e plaats staan voorlopig (4), Gerdinand van Dam en (5) Jorn van Tuijl, deze spelers kwamen deze avond niet in aktie.

Dan groep 1: In deze groep heeft Theo Theunisse nog steeds de leiding, ondanks dat hij niet aanwezig was. Micha de Jong bezet momenteel de tweede plaats, na een valse start op de eerste avond van de reguliere competitie (0 uit 2).

Na deze verliespartijen heeft Micha zich bewezen door maar liefst tien partijen op rij te winnen. Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd zal zijn voordat Micha Theo van de toppositie zal verdringen.
In de laatste van die partijen verstevigde hij zijn positie door van de nummer 3 Jaimy Bakker te winnen. Hierna volgen (4) Joas Berkhouwer en (5) Karel Peursem.

Opmerkelijk voorval in de partij

Verder was er nog een opmerkelijk voorval in de partij van Roël Koopman-Jurrian Verweij, die door laatstgenoemde werd gewonnen.

Wat hier precies het voorval was ontging een hoop spelers, niet de fotograaf, maar in ieder geval was het Jurrian die blij verrast was.


Bart van der Beek gaf blijk van de juiste mentaliteit te beschikken door op krukken naar De Havik te komen.

In februari 2024 zal blijken wie de uiteindelijke winnaars zijn, er kan nog veel gebeuren.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie