Karel Peursem in topvorm bij de jeugd

Karel scoorde 5 uit 5!

SLIEDRECHT – Karel Peursem heeft uitstekende zaken gedaan in de snelschaakcompetitie bij de jeugd. Hij wist deze week al zijn partijen te winnen en hierdoor klom hij historisch snel van de 17e plek naar de 4e plek. Karel speelt steevast mee in alle competities in de jeugd en het wordt maar weer eens duidelijk hoe goed het voor je is om veel te spelen. De sprong omhoog van Karel is het voorbeeld dat je van veel partijen spelen beter wordt. De rest van het seizoen zal hij proberen de top 3 binnen te dringen.

De top 3 bleef verder ongewijzigd, waarmee Micha de Jong, die al furore maakt bij de senioren met knappe overwinningen op routiniers, lijkt af te stevenen op het kampioenschap. Hij wordt op gepaste afstand gevolgd door schaakvrienden Jaimy Bakker en Theo Theunisse.

Yaroni gebruikte de klok goed!

Ook deze snelschaakavond draaide het weer veelvuldig om de klok. Hier en daar wisten spelers net op tijd schaakmat te zetten, maar soms lukte het niet om tijdig mat te zetten. Een bijzonder leuk speelelement. De klok heb je niet nodig als je al eerder in de partij mat zet. Zo wist Giel Plug tot zijn eigen verbazing met het ‘offeren’ van zijn dame ineens zijn tegenstander midden op het bord mat te zetten.

Deze avond hadden we ook weer een nieuwkomer. Memet wist heel knap, in dit lastige format, al twee van zijn vijf partijen te winnen. Daar gaan we nog veel van horen!

Dankzij het korte speeltempo kunnen er veel partijen gespeeld worden waardoor het in de speelzaal onder leiding van Cees Moes, Rik Versteeg en Roland Kop vaak heel rustig was. Goed om te zien! Wel is het belangrijk dat als er wordt gekeken bij andere partijen er niets over de partij wordt gezegd, dus ook niet als de vlag van een speler is gevallen. Kijken mag, maar laat de partij over aan de twee schakers!

En zo eindigde alweer een geslaagde, leuke snelschaakavond bij de jeugd. Volgende week staat vlak voor de kerst weer een rapidavond op het programma.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie