David Prook stijgt met stip

David Prook schaakt sterk

SLIEDRECHT – Hij is nog maar een jaar lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij ontpopt zich snel als talentvolle schaker. In de 17e ronde van de interne competitie bij de senioren bewees David Prook dat door talent Tim de Waard overtuigend te verslaan. Prook is inmiddels een vaste kracht van het vierde KNSB-team en de ervaring die hij daarop doet zorgt dat hij met stip stijgt in de interne competitie. Hij is daarom ook favoriet in groep 3. Kijken of hij de favorietenrol in de laatste maanden van de competitie waar kan maken.

Ook schaakmaat Paul Schakel deed goede zaken door routinier Leo Koppelaar na een ingewikkelde partij te verslaan.

Mark sloeg hard toe

Onderaan is Mark van Hulst in topvorm. Door zijn zege op Cees Moes steeg lid-van-verdienste naar de top in groep 3.

Bovenaan blijft koploper Peter van den Bergh ongenaakbaar. Dit keer wist hij veelvoudig kampioen Wim Hokken te verslaan. Zijn enig overgebleven concurrent lijkt titelverdediger William Gijsen, die naaste concurrent Arjan van der Leij hardhandig wist te verslaan. Ook Jorik Klein lijkt nog kampioenskansen te hebben na zijn zege op bitterballenkoning Johan van de Griend.

De meest opvallende speler in de top 15 is Arco van Houwelingen, die in het late eindspel tegen Maarten Hartkoren hard toesloeg. Van Houwelingen lijkt in zijn huidige vorm een kandidaat voor de top-10.

Aanstaande donderdag heeft de 18e ronde plaats, terwijl het tweede RSB-team de strijd aan gaat tegen Spijkenisse 2. Alle kansen dus op spannende partijen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie