Sliedrecht 4 (KNSB) herpakt zich

De top speelde top

SPIJKENISSE – Ronde 5 van de KNSB-competitie bracht de juwelen van Schaakvereniging Sliedrecht in het schilderachtige Spijkenisse, om het op te nemen tegen de derde selectie van de plaatselijke trots. Het werd een mooie middag in de Boekenberg, op de borden ging het er als volgt aan toe:

Bord 1 – Captain Maarten had een marathonverliespartij uit de interne competitie in het achterhoofd en mocht het opnemen tegen het ratingopperhoofd van Spijkenisse 3. Het werd een gesloten partij, die middels een sterk pionoffer in het voordeel van wit werd geopend. Het leek er vervolgens even op dat Maarten te lief was voor zijn tegenstander, rond 15:30 haalde hij echter lachend de trekker over: 2-1 voorsprong.

Bord 2 – Rick belandde in een Spaans onderonsjes, opende de B-lijn en ging fier ten strijde. Na afwikkeling tot een toreneindspel stond hij echter plots te passief en werd onze ingenieur overlopen: 3-2 in Sliedrechts voordeel.

Bord 3 – Rien had na al die remises trek in wat meer actie. In een Deens gambiet ging het alle kanten op. De stelling kwam echter langzaam in balans en daar had Rien geen zin in. Wat volgde was actief torenspel en onoverwinnelijke dominantie: 3-1.

Bord 4 – Remon was gelukkig op tijd hersteld van een blessure en zette op bord 4 rustig zijn stukken op de juiste velden. Wat volgde was een schone paardendans in combinatie met een sprintende zwarte C-pion. Deze pion bleek onhoudbaar: het eerste Sliedrechtse matchpunt van 2024 werd door Remon in de boeken gebracht: 4-2.

Dappere strijders

Bord 5 – David koos voor de Britse hoofdstad en borduurde kleine voordeeltjes in de stelling. Na een succesvolle bezetting van de damevleugel liet hij echter geheel onverwacht de vijandelijke dame in zijn koningsstelling toe. Binnen een paar minuten veranderde de stelling in een bloedbad, David moest snel opgeven: 1-1.

Bord 6 – Henri bracht een botte Leeuwenklauw op het bord en liet zijn koning zonder tentje overnachten in midden van het strijdtoneel. Na wat afruilen wist de koning weer in veiligheid te komen, maar dat kostte wel 2 pionnen. Bij een 4-2 tussenstand nam het vertrouwen in een halfje echter toe, het gehele team was druk met aanmoedigen. Henri ging er goed voor zitten en wikkelde af naar een remisestelling. Hij werd de man of the match en werd na afloop gehuldigd in the Irish Pub: 4,5 – 3,5!

Bord 7 – Tim speelde een (te) rustige strijd om het centrum en hield alles in balans. Helaas huppelde er bij het krieken van het eindspel een zwarte pony naar binnen, wat fungeerde als ongedierte. De pionnenstructuur werd flink aangevreten, Tim moet een schrale nul accepteren.

Bord 8 – Paultje Toverdrank kreeg een gambiet tegen dat niet bestaat?! Met scherpe zetten gaf hij zijn tegenstander geen zicht op een gezonde ontwikkeling en noteerde om 15:00 het eerste Sliedrechtse bordpunt.

Rien verkoos het Legolandgambiet
Dit bericht is geplaatst in --KNSB Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie