Reguliere Voorjaarscompetitie bij jeugd van start

SLIEDRECHT – De start van de reguliere voorjaarscompetitie bij de jeugd is niet geheel rimpelloos verlopen.
Vanwege de schoolvakantie waren er 10 van de 17 deelnemers van groep 1 aanwezig, voor de voorlopig 22 deelnemers tellende groep 2 slechts 7.

Theo Theunisse
Koploper groep 1 na de eerste avond

In groep 1 kan je stellen dat het klassement na de drie gespeelde ronden wordt aangevoerd door enkele bekende toppers. Zo speelden Theo Theunisse en Micha de Jong slechts twee partijen die zij wisten te winnen, waarbij aangetekend dat Theo er drie kon spelen ware het niet dat hij een ronde moest wachten vanwege een bye. Daardoor is Theo koploper van de eerste groep, gevolgd door Micha.
Tot een verdienstelijke 2 uit 3 kwamen Karel Peursem en Jaimy Bakker en zij bezetten dan ook een gedeelde derde plaats.

Opvallend was de tegenvallende de score van Julian van Dieën 0 uit 3, terwijl hij zich een week ervoor bij het snelschaken in de top had gespeeld.

Arnt mag aan de slag in groep 1

Groep 2 dan. Hierin was Arnt van Tuijl ook ingedeeld. Dat hij te sterk is voor groep 2 moge blijken uit het feit dat hij op eenvoudige wijze 3 uit 3 wist te scoren (als enige die avond). Daarom heeft hij een extra promotieplaats toegewezen gekregen, naast Christian.

Chiel gedeeld koploper in groep 2

Wie waren de nieuwe toppers in groep 2? Dat waren Chiel Plug en Shane Driespong, die beiden 2 uit 3 scoorden goed voor een gedeelde eerste plaats.
Noemenswaardig is verder de 1 uit 2 van Eli Koorevaar.

De eerstvolgende reguliere competitie zullen er aanmerkelijk meer deelnemers zijn en zal het klassement daardoor na nog eens drie ronden een beter aanzien tonen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie