Lente en fluitende vogeltjes

Het viertal voelt de lentekriebels

SLIEDRECHT – Donderdag 7 maart 2024 ontving ons viertal in het eigen clubgebouw in de vierde ronde van klasse 2B Shah Mata V1.

Teamleider Rik Versteeg vertelt over deze wedstrijd

De meteorologische lente is al een aantal dagen een feit. Toch zijn er kenners die de lente nog niet in hun bol hebben. Zij houden een ander moment aan waarop de lente dan toch écht zou beginnen. Wanneer dat moment dan is, dat leest u hieronder.

Simon aan zet met wit maakt lente

Man der wedstrijd, Simon Kadijk aan bord 4 met wit, weet heel goed wanneer de lente begint. Als de knoppen aan de takken tevoorschijn komen, de vogels beginnen te zingen en als ik druk kan uitoefenen op de f-lijn. En als er dan ook nog een pion gewonnen kan worden… Nou dan is het pas lente! Simon heeft de partij keurig uit weten te spelen met een vrij vlotte winst als gevolg. Dit maakt dat hij nog steeds fluitend ongeslagen is in de viertallencompetitie!

Rien beukte als een specht

Rien Lodder kon niet absoluut niet wachten op de lente. Hij wil zo graag zijn nieuwe hobby als vogelspotter gaan uitoefenen dat hij tijdens de partijen enkele teamleden al een voorproefje gaf van het geluid dat een van zijn favoriete vogels maakt als het met zijn snavel tegen een boom zit te beuken. Rien heeft aan bord 3 met zwart een degelijke partij gespeeld en gedaan wat er van een zwartspeler verwacht wordt. Remise afdwingen door snel stukken te ruilen en de stelling dicht te schuiven. Ook Lodder gaat ongeslagen de lente in!

De partij van Arco was toch vooral herfstachtig

De astrologische lente laat nog even op zich wachten wanneer Arco van Houwelingen met wit aan bord 2 de Russische opening voorgezongen krijgt. Zo heeft een paard van Van Houwelingen de lente in zijn bol en gaat vrolijk terug het doosje in tegen 3 pionnen. De ideeën waren goed, het plan uitgewerkt en klaar om de lente het startschot te geven. Helaas voor Arco staat de zon nog niet recht boven de evenaar en zal nog even geduld moeten hebben voor de lente begint.

Rik aan zet, hoe maakt hij lente?

Uw verslaggever speelde met de zwarte stukken aan het eerste bord. Een wisselende partij waarbij het niet duidelijk was wanneer de lente hier nu precies begint. De partij eindigt in remise door overeenkomst. Na de partij wees mijn sympathieke tegenstander erop dat de lente toch echt aan de deur heeft staan bonken. Allicht dat de geur van krokussen en het geluid van fluitende vogeltjes het geklop aan de deur maskeerde.

De uitslag van 2 – 2 is op papier wel terecht. De lente kriebels zullen nog even aanhouden tot de volgende wedstrijd. Die is trouwens op Donderdag 4 April te bewonderen in Hoogvliet, waar het viertal van Sliedrecht de bloemetjes buiten mag gaan zetten tegen Ashtapada V1. De verwachting is dat er weer veel supporters die kant opgaan!

Dit bericht is geplaatst in RSB Viertal 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie