Schaaktalent Rick Stuij temt een leeuw…

Rick Stuij sloeg hard toe

SLIEDRECHT – In de 21e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht had de koning der dieren, de leeuw, het zwaar te verduren. Ten eerste wist Rick Stuij de standaard aanval vanuit de wereldberoemde Sliedrechtse opening vakkundig te pareren. Na een goede counter wist Stuij het volle punt binnen te halen tegen Mark van Hulst, die zijn leeuw langzaam maar zeker het loodje zag leggen. Stuij klom door de zege flink wat plaatsen in de rangschikking.

Ten tweede had zesvoudig clubkampioen Jerry van Rekom met de leeuw iets meer succes en dat ook nog eens tegen de ongenaakbaar lijkende koploper Peter van den Bergh. Na een ingewikkelde partij, waarin Van den Bergh de beste kansen leek te hebben, wist Van Rekom met een actieve tegenaanval in een remise-eindspel terecht te komen. Na meer dan 4 uur spelen eindigde de partij met alleen maar koningen op het bord; remise dus!

Door de remise zag de koploper William Gijsen iets dichterbij komen, omdat Gijsen wel won en wel van Teunis den Rooijen. De voorsprong van Van den Bergh is met 7 ronden te gaan nog steeds geruststellend.

Tim Schakel en Hans Klein speelden een merkwaardige partij met voor hun doen wat foutjes. Maar daar leer je het meeste van gaf nestor Klein aan. Uiteindelijk wist Schakel het punt binnen te hengelen.

Ook Robert van Rekom wist weer eens te winnen. Peter Vis kreeg weinig kansen op meer dan een 0. Die 0 kwam er ook bij Niels verhaar, die zijn goede stelling tegen Wim Pool om zeep wist te helpen.

Marcel won na zware strijd

Voorzitter Marcel Klein knokte zich na een moeilijke partij naar winst tegen de steeds beter spelende Yacintha van Doorn, terwijl Jaap Euser zijn goede vorm bewees door Martin Prins gedecideerd te verslaan.

David Prook wist de aanval van Theo Theunisse af te slaan en te winnen. Leo Koppelaar en Johan Gijsen speelden net als AJAX 0-0.

Volgende week heeft de 22e ronde plaats en dan zullen de borden weer in vuur en vlam staan is de verwachting.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie