Het Gele Leger gaat voor verdere verovering van Limburg

MAASTRICHT/SCHINVELD – Na het succesvolle vorige jaar met de verovering van Noorbeek als hoogtepunt gaat het Gele Leger dit jaar een ander gedeelte van Limburg innemen. De nieuwe legerleiding, bestaande uit aspirant generaal Jorik Klein en zijn meesterlijke rechterhand Jurgen de Haan, hebben het voornemen Schinveld en omgeving te gaan veroveren. Daarvoor nemen ze maar liefst 20 soldaten mee, die ze in verschillende groepen gaan inzetten, waarbij de eis is om zo veel mogelijk tegenstanders te vellen. Vooral Maastricht zal centraal staan bij de veldslagen. De resultaten van het gele leger zijn live te volgen op de site van de veldslagen, dat niet voor niets Limburg Open heet!

Het `Oude’ Gele Leger

Vooral frontsoldaat Johan van de Griend speelt een belangrijke rol in de strategie van de jeugdige legerleiding. Veelspeler Van de Griend zal onder het motto van “Het oudste vlees moet eerst op” de rol van opoffering krijgen. Een eervolle rol, want als veteraan kun je niet hoger eindigen.

Natuurlijk is Ridder Van Rekom ook weer van de partij, al zal hij zich vooral richten op het ontmantelen van de wandelgebieden rondom het legerkamp te Schinveld. Als veteraan zal hij dit jaar ook rustig aandoen met maar 5 veldslagen.

De legerleiding heeft drie verkenners gestrikt. Ten eerste zal Fransman en Napoleon-kenner Ronald Breedveld zijn kennis gebruiken om de juiste strategie te gaan volgen. Of de tweede verkenner – Marcel Klein – daarvan zal leren is maar de vraag, want die richt zich vooral op het slechten van de Cheesebar in hartje Maastricht. De derde verkenner – Johan Gijsen – zal vooral in voetbalstadion De Geusselt op zoek gaan naar trainerstalent bij de vijand, want nu het Slot van zijn cluppie is verdwenen moet er snel gehandeld worden om de boel dicht te houden.

De soldij is al geregeld…

De legerleiding heeft vooral vertrouwen in de voormalige Gezusters Stoker, die met hun tijd mee zijn gegaan en tegenwoordig als Brother in Arms door het leven gaan. Dat wordt knallen.

Als talentvolle soldaten zullen William Gijsen en Niels Mijnster de strijd met de grootmeesters aangaan. Zullen ze met scherp gaan schieten of met losse flodders? De legerleiding is er nog niet zeker van. De derde grootmeesterkiller – Arjan van der Leij – telt teveel lentes om zich nog talent te mogen noemen, maar wie weet gaat hij verrassen. Als fervent marathonloper zal hij het in ieder geval lang vol moeten kunnen houden.

Aan het tweede front zullen de adjudanten Adrian Mensing, het kan dooien-of-vriezen, en Robert van Rekom, die het luierfront even laat voor wat het is, voor het nodige vuurwerk moeten zorgen.

In de C-groep zijn een paar debutanten, maar watvoor? Zet Jeroen Brandsma en Rien Lodder in de strijdarena en de tegenstander zal direct onder de indruk zijn. De Gele zwaargewichten zijn voor niemand bang en dat zal de vijand weten!

Terug van weggeweest is, is Pierre Poisson, die na een jaar rust zal laten zien dat een veldslag van 40 kilometer kinderwerk is. Met Michiel van den Berg als meeloper en bewaker van de observatiepost verwacht de legerleiding in ieder geval dat de strijd wordt gewonnen.

Schout-bij-nacht Rik

Schout-bij-nacht Rik Versteeg zal vooral in de donkere uren zijn krachten gaan tonen. Hij krijgt daarbij hulp van de andere Rik, Rick Stuij, die zijn opgedane ervaring van vorig jaar graag tijdens het nachtelijke stappen wil tonen. Ook Tjerry Hut zal voor de nachtdienst gaan. Dat belooft wat, want in de donkere uren zal de vijand zeker verrast gaan worden.

Tenslotte is Tim de Waard dit jaar de soldaat-met-de-witte-vlag. De legerleiding gaat ervan uit dat deze soldaat niet in actie hoeft te komen, dus zich volledig kan gaan richten op zijn corveetaken.

Dat de legerleiding heeft besloten dit jaar zonder legerarts af te reizen. dat toont heel veel zelfvertrouwen. Limburg is dus gewaarschuwd…

Dit bericht is geplaatst in Limburg Open 2024. Bookmark de permalink.

Geef een reactie