Nederlands Kampioene Dana Verheij gehuldigd

Kampioene Dana Verheij gehuldigd

SLIEDRECHT – Zoals gebruikelijk worden kampioenen bij Schaakvereniging Sliedrecht gehuldigd. En dat geldt zeker voor Nederlands kampioenen! Afgelopen donderdag werd het Sliedrechtse schaaktalent Dana Verheij gehuldigd, omdat zij Nederlands kampioene is geworden in de categorie Meisjes A van het NK Jeugd 2024. In de categorie tot en met 18 jaar werd de zeventienjarige Dana de terechte kampioene. En dat heeft ze geweten, want bij de start van het OKD 2024 werd ze door twee prominenten in het zonnetje gezet; door voorzitter Marcel Klein en burgemeester Jan de Vries!

Voorzitter Klein memoreerde dat Dana de vierde Nederlandse kampioen van Schaakvereniging Sliedrecht is. Jorik Klein, Andrew Mensing en Marijn den Hartog gingen haar voor. Dat het dit keer een meisje is geeft aan dat schaken bij Sliedrecht niet alleen voor jongens is.

Burgemeester De Vries gaf het sein voor een erelied

Burgemeester De Vries gaf aan dat Dana prachtig in het lijstje past van de succesvolle sporters van Sliedrecht. Na de succesvolle jaren van de dames van Sliedrecht Sport, de motorcrossprestaties van Lotte den Dunnen is er nu aandacht voor een andere sport, maar waar ook weer een dame de hoofdrol speelt. Dat dit een stimulans voor de mannelijke sporters moet zijn moge duidelijk zijn.

Een terecht eerbetoon aan een zeer enthousiaste en sportieve schaakster. Tijdens het komende NK vrouwen en het EK meisjes zal Dana Verheij zeker nog meer van zich doen spreken. Wellicht moet dan de burgemeester opnieuw gaan optreden bij een huldiging…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie