Rik Slagboom ongenaakbaar bij de schaakjeugd

Rik, de nieuwe kampioen?

SLIEDRECHT – Tijdens de 5e speelavond van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Rik Slagboom aangetoond de terechte koploper te zijn in groep 2. Hij wist namelijk al zijn drie partijen te winnen en staat klem bovenaan. Niets of niemand lijkt hem nog van het kampioenschap en dus promotie naar groep 1 af te kunnen houden. Daarmee bewijst Rik dat hij steeds beter en serieuzer gaat schaken. Dat levert dus punten en waarschijnlijk een kampioenschap op.

Philip gaat voor podiumplaats

De strijd om de overige podiumplaatsen in groep 2 gaat tussen de revelatie van het seizoen Chiel Plug, supertalent Philip Leenman en aanstormend talent Ezra Nagtegaal. De verschillen tissen deze drie zijn minimaal en garandeert dus een spannend slot in deze groep.

In groep 1 gaat het kampioenschap tussen koploper Theo Theunisse en Micha de Jong. Beiden waren al eerder jeugdkampioen van Sliedrecht en gaan nu samen uitmaken wie de volgende kampioen gaat worden. Voorlopig heeft Theo een voorsprong, maar bij elke misstap van hem kan Micha langszij komen. Hier is de strijd om het kampioenschap dus nog niet beslist.

Om de derde plaats strijden Karel Peursem (ook een ex-jeugdkampioen) , een in vorm zijnde Roël Koopman en nog een oud-kampioen, namelijk Jaimy Bakker. Dus in groep 1 nog volop strijd en spanning om de podiumplaatsen.

Aanstaande donderdag heeft de volgende speelavond van de snelschaakcompetitie plaats. Dan zullen de stukken weer over het bord vliegen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie