Robert van Rekom winnaar OKD 2015

Robert van Rekom is de nieuwe kampioen van de Drechtstreek. Van Rekom wist de 7 ronden ongeslagen af te werken en met 6 uit 7 is hij dan ook de terechte kampioen. De zoon van 6-voudig clubkampioen Jerry van Rekom had in de laatste ronde een iets betere loting dan zijn directe achtervolgers, maar tegenstander Hans Vink maakte het Van Rekom echter niet makkelijk en pas in het eindspel wist de kersverse kampioen de winnende combinatie te vinden.

Robert van Rekom

Robert van Rekom

Titelconcurrent Wim Hokken had het tegen Wim Pool zeker niet makkelijk en werd sterk in de verdediging gedrukt. Pool wist een paar pionnen mee te nemen en joeg Hokken daarna geroutineerd door zijn vlag. Door deze overwinning kwam Pool gelijk op punten en weerstand met Hokken, maar de clubkampioen had een net iets betere SB score en eindigt hiermee op de 2e plaats en Hokken dus als derde.

Een prima 4e plaats is er voor Jorik Klein die in de laatste ronde Floris Verweij netjes op remise hield. Verweij had weer zijn vaste tijdnood en kon daardoor niet meer voor de volle winst gaan.

In de top 10 zijn verder alle toppers van SV Sliedrecht terug te vinden, waarbij de 5e plaats van Floris Verweij opvallend is te noemen.
Hans Vink is op een verdiende 12e plaats geëindigd. Hans viel vooral op door zijn overwinning op Kees Wessels en laat hiermee zien de afgelopen 2 jaar sterk gegroeid te zijn.

Jan Sulman vs Jaap Euser

Jan Sulman vs Jaap Euser

Jaap Euser eindigde zijn eerste OKD netjes in de middenmoot en Dordtenaar Arie van Heeren is na zijn overwinning op Ron Melger vooral blij eens een keer boven zijn clubgenoot Johan van der Griend te zijn geëindigd.
Eric Hill kwam elke donderdag op de fiets uit Krimpen ad IJssel en zag zijn inspanningen beloond met een plaats in de top 20 en laat hiermee een aantal sterkere spelers achter zich.

Martin Prins zette in de laatste ronde nog even een puike partij neer en hield Johan van der Griend op remise.
Joost Stoker en Henri Hartog speelden een lange pot, maar deelden uiteindelijk toch maar het punt.

Cees Moes hield het lang vol tegen de sterkere Peter Vis, maar kon met een stuk achter geen vuist maken en moest alsnog zijn koning omleggen.
De jarige Michiel van den Berg trakteerde op punten en moest zijn partij tegen Johan Gijsen al na 10 zetten opgeven.

De prijsuitreiking van het OKD 2015 zal plaatsvinden op 25 juni a.s. Er zal dan tevens een snelschaaktoernooitje worden gespeeld, waarbij iedereen welkom is.
Aanvang 20:00 uur in Aktiviteitencentrum de Havik.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord