William Shakhverdian wint voor 2e keer Alblasserwaardtoernooi

DSC09842

De trotse winnaar met de wisselbeker

SLIEDRECHT – Met een perfecte score van 7 uit 7 heeft William Shakhverdian, net als in 2016, het Alblasserwaardtoernooi gewonnen. William, spelend bij VSG uit Ermelo,  was de sterkste speler in de eerste groep en had dus al de beste papieren. Maar hij moest wel eerst 7 partijen winnen om zijn favorietenrol waar te maken.

Nadat hij de zijn enige concurrent, Cedric Kerkmeester, van zich had afgeschud, kon William zijn laatste ronde rustig uitspelen.

Ondanks de drukke schaakagenda’s in de voorjaarsvakantie, kwamen toch 64 jeugdspelers naar Sliedrecht voor alweer de 37e editie van dit altijd goed bezette toernooi. De deelnemers kwamen ook van ver buiten Sliedrecht en zelfs uit het buitenland!

Na de opening door toernooidirecteur Mark van Hulst en het reglementen praatje door wedstrijdleider Philip Westerduin konden de 8 groepen van start. Al na enkele minuten kon het eerste punt worden genoteerd moest de eerste verliezer worden getroost.

Het tempo bleef er goed in en de 7 ronden werden zo vlug gespeeld, dat er tussendoor voldoende tijd  was voor een pauze, waarin de deelnemers door de organisatie werden voorzien van een warme snack en limonade.

IMG-20170304-WA0002

64 schakers in afwachting van hun prijs

De deelnemers konden ook nog een extra prijs winnen met het oplossen van een schaakprobleem, gecomponeerd door Internationaal Probleemmeester Henk Prins. Dat  het probleem erg moeilijk was, bleek wel na afloop van het toernooi, want niemand had de juiste oplossing gevonden!

Nadat de 7 ronden waren gespeeld kon de eindstand worden opgemaakt. Dat leverde nog wel wat rekenwerk op, want in een aantal groepen waren spelers helemaal gelijk geëindigd en moest er worden geloot.

DSC09833

De goedgevulde prijzentafel

DSC09834

Bart (2e van links) met zijn eerste beker.

Bij de prijsuitreiking dromden de spelertjes samen bij het podium om de rijkgevulde prijzentafel te bekijken. In elke groep waren maar liefst 4 bekers te winnen en alle deelnemers kregen een snoepzak mee.

Voor de organiserende vereniging Sliedrecht won Jurrian Groeneveld meteen al zijn groep met 6 uit 7, een topprestatie! In groep 4 eindigde Maarten Hartkoren met 4,5 uit 7 op een keurige 2e plaats. Bart van de Beek gaat steeds beter spelen en kon in groep 8 de beker voor de 3e plaats ophalen.

In groep 5 kon Samuel Gijsen geen potten breken en eindigde op een gedeelde 6e plaats. Julian van Dieën speelde zijn eerste toernooi en wist toch nog een half punt te scoren. Als Julian zo doorgaat komen de punten vanzelf! Ook Karel Peursem deed voor het eerst mee en wist meteen 2 punten te scoren, goed voor een 6e plaats in groep 7. Ricardo Veen eindigde in de 6e groep op een vijfde plaats en scoorde 3 punten.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en uiteraard wordt in 2018 alweer de 38e editie georganiseerd.

Hier is een overzicht van alle uitslagen te zien.

Dit bericht is geplaatst in Alblasserwaardtoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie