Opmars vader en zoon Van Rekom

Robert speelde een puike partij tegen Jorik

SLIEDRECHT – Jerry en Robert van Rekom hebben in 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht goede zaken gedaan. Vader Jerry wist clubkampioen Peter van den Bergh keurig op remise te houden, terwijl zoon Robert in een aanvallende partij oud-clubkampioen Jorik Klein wist te verslaan.

Robert en Jerry staan nu op de 2e en 3e plaats in de rangschikking, op korte afstand van koploper Van den Bergh.

Johan van der Griend blijft in de top-10 na moeizame winst op Jaap Euser, die te veel tijd verbruikte om de stelling te kunnen doorgronden en helaas zijn koning moest omleggen. Ook Tobias Dekker had een moeilijke partij, maar wist uiteindelijk toch nog te winnen van Jurgen de Haan.

Luana verschalkte Peter Vis in no time

Luana Mensing klimt verrassend de top-10 binnen na snelle winst op Peter Vis, die na een mooie combinatie dameverlies niet mee kon voorkomen. Sami Al-yasin had kunnen winnen van Hans Klein, maar miste de juiste voortzetting en verloor in het eindspel de partij alsnog.

Ondanks goed spel moest Martin Prins na een lange partij tegen Meinte Smink het punt aan de PASCAL speler laten. Henri Hartog had een goede partij tegen Joost Stoker, maar greep in het eindspel mis, waarna Stoker de partij naar zich toer kon trekken.

Michiel van den Berg speelde zijn eerste partij van dit seizoen en wist tegen Koos van den Berg meteen tot winst te komen.

Frank maakte zijn comeback

Nieuwkomer Frank Dunsbergen kwam na vele jaren weer terug bij de vereniging en speelde tegen Mark van Hulst een leuke partij, maar kwam nog wat routine te kort om meteen tot scoren te komen.

Jan Sulman pleegde maar liefst 3 stukoffers tegen Henk van der Hoek, maar meer dan eeuwig schaak zat er vervolgens niet in.

Daniël de Bruin en Johan Gijsen speelden na een ingewikkelde partij uiteindelijk remise. Roland Kop liet Leo Koppelaar ontsnappen naar remise.

Het jeugdduel tussen Gerard van Steenoven en Tim de Waard werd na lange strijd gewonnen door eerstgenoemde.

A.s. donderdag wordt de 7e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord