Peter van den Bergh prolongeert kampioenschap

Peter behaalde zijn zevende cap

SLIEDRECHT – Met nog 3 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van dan Bergh zijn titel al kunnen prolongeren. Van den Bergh won knap zijn partij tegen Teunis den Rooijen en kan de laatste ronde niet meer worden ingehaald door zijn achtervolgers.

Peter stijgt met zijn 7e kampioenschap naar de 3e plaats in de kampioenslijst, achter Wim Hokken (20x) en P.C. Parel (22x!). Klik hier voor alle kampioenen uit de historie van Schaakvereniging Sliedrecht.

Wim Pool deed goede zaken met zijn winst op Jerry van Rekom. Pool is nu tweede met een ruime voorsprong op de nummer 3. Van Rekom had met weinig tijd een aardige aanval, die echter door Pool goed werd gepareerd.

Robert van Rekom verliest wat terrein door tegen Wim Hokken niet verder te komen dan remise, maar heeft nog zicht op de derde plaats. William Gijsen speelde een sterke partij tegen Meinte Smink en heeft in ieder geval kansen op de top 5.

Sami Al-yasin kon zijn goede vorm van de afgelopen rondes niet voortzetten en moest in Johan van der Griend zijn meerdere erkennen. Martin Prins blijft wel goed spelen en wist deze ronde Jurgen de Haan netjes op remise te houden.

Wout gaf Hans aan het eind remise

Hans Klein en Wout Boer speelden een avond lang op het scherpst van de snee, maar besloten toch het punt te delen. Luana Mensing kwam tegen Kees Wessels weliswaar een stuk achter, maar maakte het haar tegenstander met het resterend materiaal toch nog moeilijk. Uiteindelijk was het echter oud-kampioen Wessels die er met de winst vandoor ging.

Thijs van Hoek begon goed tegen Jan Sulman, maar Sulman viel scherp aan en wist met een mooie combinatie de partij winnend af te sluiten. Ondanks goed spel kon Ferhat Erdogan het niet bolwerken tegen een ontketende Marcel Klein en moest na stukverlies zijn koning omleggen.

Peter knokte zich naar de winst

Peter Vis had het moeilijk tegen Tim de Waard en moest goed blijven opletten. In het eindspel kon Vis zijn pionnen echter beter laten samenwerken en pakte zo de winst alsnog mee. Arco van Houwelingen wist netjes te winnen van een te snel spelende Luc Leendertse en laat zien het spel steeds beter onder de knie te krijgen.

Leo Koppelaar verloor wel van een snel spelende speler en zag het punt naar Jochanan Alberts gaan. Cees Moes had een goede avond en schoof tegenstander Johan Gijsen bijna geroutineerd van het bord.

A.s. donderdag is er geen competitie, maar wordt het traditionele eier-snelschaaktoernooi gespeeld, dit jaar met extra prijzen in de vorm van leverworst van slager Verweij.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie