Vierde team: Schakend ten onder in de Leuvekolk

In de boot genomen…

Een verslag van gelegenheidsjournalist Andre van Dieën in samenwerking met  teamleider Jaap Euser.

ROTTERDAM – De opdracht voor de 7 schakende baggeraars was duidelijk na de verloren (vooruit gespeelde) wedstrijd onzer Henk Prins. Om nog een kans te maken, werd er met een tactische opstelling gespeeld tegen favoriet Onésimus 1.

Maar met een 1-0 achterstand en ook nog eens beginnen met 4 man achter de borden in plaats van 7 is toch wel een tikkeltje vreemd.

De onheilspellende voortekenen kwamen al in de namiddag. De telefoon van teamleider Jaap begaf het plotseling en het ding kwam niet meer tot leven. En dan is het hopen dat iedereen op tijd bij de Havik arriveert… Maar op het afgesproken tijdstip was nog geen spoor te bekennen van André van Dieën.  Er werden al aanstalten gemaakt om naar zijn huis te rijden, toen het bericht binnenkwam dat hij bij het Bonkelaarplein stond te wachten. Gelukkig, André was terecht. Even ophalen en op naar Rotterdam.

Frank bleek als eerste gearriveerd op de plaats van bestemming. In een stoute bui had hij een fietser bij het stoplicht de weg gevraagd. Deze bleek zelf ook onderweg naar de schaakboot, waarna Frank achterop de bagagedrager mocht springen.

Dankzij een creatieve route vanuit de parkeergarage Q-park Koopgoot, wisten Yaro, Jaap en André ook enigszins op tijd de bestemming te bereiken. Middels de brandtrap naar buiten treden, is wel wat ongebruikelijk, maar als je daardoor zonder verspilling van tijd en energie de locatie bereikt, is alles geoorloofd.

Keesje Tippel en Sami verdwaalden zelfs in een parkeergarage..

In de veronderstelling dat Kees, Sami en Peter spoedig zouden komen, werd er gezien de tijd vast afgetrapt. Maar na een half uurtje, nog steeds met 4 man achter de borden, begon menig schaker toch wat ongemakkelijker achter de borden te zitten en wedstrijdleider Jaap Euser, die bijna overwoog een Amber-alert te doen uitgaan, zag vervolgens 3 totaal verregende personen binnen strompelen.

Blijkbaar had Kees “Tippel van der Douche” zijn kans gezien om alvast een van zijn nieuwe wandeltochten “in de regen” te introduceren voor zijn volgelingen?

Tja, dat de schaakavond voor de 3 bootmissers nog moest beginnen, maakte al snel duidelijk dat er deze avond weinig te halen zou zijn bij onze Kralingse tegenstander Onésimus 1. En dat bleek ook zo te zijn.

De staartborden diep gezonken…

Frank ging deze avond niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk als eerste het schip in. De remisespecialist probeerde voor de winst te gaan, moest een remisestelling forceren, maar ging nat. En er volgden er nog velen…

Dat het team met uiteindelijk 8-0 de boot in ging, was niet door het ontbreken van strijd, maar meer de verdienste van de overweldigende sterkte van het thuisspelende team!

In ruim 30 jaar extern schaken heeft uw verslaggever veel rare dingen gezien, maar deze avond past wel in het rijtje “schakers & rariteiten”.  Zeker als achteraf blijkt dat de ‘Tippelaars’ slechts 6/7 minuten lopen van de locatie stonden geparkeerd…

Het kan raar lopen. Ook als verrassend genoeg blijkt dat de concurrent in de degradatiestrijd ook nat gegaan is. Met nog één wedstrijd te gaan, zal het erom spannen of Sliedrecht 4 zich kan handhaven.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord