Vakantietoernooi van start: William Gijsen en Arjan van der Leij starten goed!

Volle bak in de Havik

SLIEDRECHT – Het 4evakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht is uitstekend gestart.  Maar liefst 65 schakers waren naar “De Havik”  gekomen om in de zomer door te schaken of weer te gaan schaken.  Het is mooi om te zien dat er ook schakers waren die voor het eerst sinds jaren weer achter een bord zaten, maar dat we ook 2 oud-kampioenen konden verwelkomen.  Zo is dit toernooi dus ook echt voor iedereen, net (weer) beginnend schaker, jeugdleden, clubschakers en ook voor de (regionale) top is er genoeg uitdaging. 3 ronden schaken in een volle zaal met uiteraard weer genoeg hapjes en drankjes zoals men ook gewend is op het Vakantietoernooi.

Maar liefst 65 schakers

2 oud-kampioenen, Rik de Wilde en Nathanael Spaan

Dit jaar wordt er gespeeld in 3 gesloten ratinggroepen en dat hield in dat er ook gelijk een flink aantal toppartijen in elke groep werden gespeeld.  En dat is mooi, want zo weten zeker dat elke speler ook genoeg uitdaging heeft en op zijn (of haar) niveau mooie tegenstanders krijgt.  De zomerse temperaturen buiten lieten het nog een beetje afweten, maar binnen werd stevig geschaakt en daarna ook weer vrolijk gelachen, geanalyseerd of gewoon een goed gesprek.  De uitstekend gevulde bierkaart met Belgische speciaalbiertjes vond gretig aftrek en de hapjes werden zeer gewaardeerd.

65 schakers dus, in drie groepen.  En dan te weten dat er al meer dan 90 mensen zich hebben aangemeld. De komende weken blijft het dus druk en stromen nog veel schakers in.  En het mooie is:  men kan nog steeds aanmelden en instromen.

In de groepen zelf ging het er stevig aan toe. In de hoofdgroep, groep 1 speelden dus 2 oud-kampioenen mee, maar ook een hele groep uitdagers.  En dat was te merken. Geen van de oud-kampioenen kwam ongeschonden uit de strijd.  Nathanael Spaan (winnaar van vorig jaar) moest al in de eerste ronde zijn koning omleggen, nadat hij in tijdnood ten onder ging tegen Eddy Korevaar, terwijl Rik de Wilde in de tweede ronde niet verder kwam dan remise tegen Adrian Mensing. Aan het eind van de avond was niemand meer zonder puntverlies want de 2 spelers die na ronde 2 nog ongeslagen waren (William Gijsen en Arjan van der Leij) speelden in de laatste ronde remise tegen elkaar.  Zo zijn de verschillen nog erg klein en weten we ook dat er nog diverse spelers gaan instromen.   Dit waren alleen maar de eerste schermutselingen.

Ron Melger aan kop in groep 2

In Groep 2 zien we een duidelijke koploper.  Ron Melger is weer terug en dat zullen we weten ook.  3 overwinningen laten zien dat hij het schaken niet is verleerd en de tegenstanders zullen van goeden huize moeten komen om hem te verslaan. Kort daarachter zitten Jurgen den Haan en Harry Kramer. Beide spelers moesten slechts 1 remise afstaan en blijven dus vol in de race.  Maar ook hier zit het verder dicht op elkaar, dus ook hier zal volgende week weer stevig aan de bak gegaan moeten worden.

Groep 3 heeft ook 1 koploper: Yuhao Chen wist ook al zijn partijen te winnen en zo keurig bovenaan de ranglijst te verschijnen.  Hij is hard gegroeid en speelt gedegen. Maar de achtervolgers zitten er kort op. Bijna alle deelnemers die wij verwachten in deze groep waren er, dus hier moet nog wel onderling veel geschaakt gaan worden.  In deze poule zitten ook de huisschakers.  Die scoren ook al punten en een mooi voorbeeld hiervoor is Simon Kadijk, jaren niet geschaakt en op avond 1 al anderhalve punt.

Het is natuurlijk nog maar de eerste avond en we weten dat er nog veel gaat gebeuren.  Het gaat weer een mooie editie worden en dat zien wij ook al aan de eerste geslaagde avond.

Alle standen en uitslagen: Klik hier

Alle statistieken: Klik hier

Nog aanmelden, dat kan uiteraard: Klik hier

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen, Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie