Niels Mijnster winnaar 1ste Sliedrechts Rapid toernooi

SLIEDRECHT – Het eerste Sliedrechtse Rapidtoernooi eindigde op de laatste reguliere speelavond met de 4e ronde van dit toernooi.  Ondanks de beginnende vakanties en het warme weer waren weer veel spelers (ook van buiten Sliedrecht) gekomen.  Een aantal om zich alvast in te schaken voor het Vakantietoernooi wat volgende week gaat losbarsten, maar ook een aantal om een mooie eindklassering in dit toernooi te behalen.

De prijswinnaars

Niels Mijnster slaagde hier als beste in.  Op de laatste avond won hij de poule en daardoor ook het toernooi en is zo gelijk een belangrijke kanshebber om ook hoge ogen bij het Vakantietoernooi te scoren. Mede kanshebber Peter van den Bergh moest afzeggen, maar naast Niels wist William Gijsen (winnaar OKD) mooi tweede te worden, terwijl Floris Verweij derde werd.  Het was het toernooi van de jonge spelers, want Jorik Klein werd voor Robert van Rekom vierde.  De top 10 zal er als volgt uit:

Groep 1 Speler Totaal aantal punten
1 Niels Mijnster 34,5
2 William Gijsen 30
3 Floris Verweij 27,5
4 Jorik Klein 24
5 Robert van Rekom 24
6 Jerry van Rekom 22,5
7 Meinte Smink 22,5
8 Peter  Van den Bergh 22,5
9 Tobias Dekker 21
10 Teunis den Rooijen 19,5

Opgemerkt moet worden dat Peter van den Bergh met slechts 2 ronden 8ste is geworden en het Niels nog vrij lastig had kunnen maken.

In groep 2 was het lang spannend, maar trok Bert Dobber aan het langste eind.  Een mooie prestatie van Bert die het toernooi uitstekend speelde.  Op de tweede plaats eindigde Martijn Stoker, ruim voor zijn broer Joost, die dit de komende jaren op de familieverjaardagen nog wel zal moeten uitleggen.

Groep 2 Speler Totaal aantal punten
1 Bert Dobber 18
2 Martijn Stoker 17
3 Peter Vis 16
4 Louis Rutgers 15
5 Dana Verheij 14
6 Willem Kuiper 14
7 Yaro van Beest 14
8 Luana Mensing 13
9 Jurgen de Haan 11
10 Joost Stoker 9,5

In Groep 3 ging de overwinning naar Ferhat Erdogan.  Het hele jaar liet hij al zien dat hij steeds beter gaat schaken en zeker in de rapidtoernooi scoorde hij uitstekend.  Een mooie prestatie van Ferhat. Hij bleef Tim de Waard en Robin Tenhunen net voor.

Groep 3 Speler Totaal aantal punten
1 Ferhat Erdogan 10,5
2 Tim de Waard 10
3 Robin Tenhunen 9,5
4 Marcel Klein 9
5 Henri Hartog 8,5
6 Koos van den Berg 8
7 Leo Koppelaar 6,5
8 Mark van Hulst 6,5
9 Arco van Houwelingen 6
10 Christiaan Blom 5,5

Een mooie geslaagde eerste editie dus, met een ander indelingssysteem.  Nu op naar het vakantietoernooi!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord