William Gijsen winterkampioen

Herbstmeister William Gijsen

SLIEDRECHT – Na 15 ronden in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht, en dus precies op de helft, mag William Gijsen zich winterkampioen noemen. Het jeugdtalent wist deze ronde overtuigend te winnen van Robert van Rekom en heeft met 2 weken winterstop een ruime voorsprong op de concurrentie.

Niels Mijnster won zijn partij tegen Wim Pool, maar zal er in de 2e competitiehelft flink aan moeten trekken om de achterstand in te halen. Ook veelvoudig kampioen Peter van den Bergh heeft nog een lange weg te gaan.

Luana Mensing had in voorzitter Jerry van Rekom een zware tegenstander en werd langzaam van het bord gespeeld. Routinier Johan van de Griend had weliswaar de nodige moeite met Jurgen de Haan, maar wist alsnog de partij naar zich toe te trekken.

Bert raakt weer in vorm

Henk Prins strafte een foutje in de opening bij Simon Kadijk meteen af en hier konden de stukken weer snel in het doosje, terwijl Bert Dobber al snel een voordeel haalde tegen Mike Boom.

Arco van Houwelingen had een net iets actievere stelling tegen Mark van Hulst en pakte al snel het punt mee. Leo Koppelaar verloor in de opening al een stuk aan Martin Prins en moest kort daarop opgeven.

Cees Moes speelde een hele sterke partij tegen Ferhat Erdogan en wist fraai te winnen.

Rik Versteeg en Johan Gijsen speelden de langste partij van de avond en Versteeg wist uiteindelijk te winnen.

A.s. donderdag is er geen schaken vanwege 2e Kerstdag. Op donderdag 2 januari wordt de eerste ronde van de Rapidcompetitie gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie