Thijs van Dam kampioen van de Alblasserwaard 2020

Thijs van Dam, kampioen 2020

SLIEDRECHT – Door overtuigend de hoofdgroep te winnen is Thijs van Dam (SV de Pionier) de nieuwe kampioen van de Alblasserwaard geworden. Thijs wist zijn favorietenrol waar te maken en won opnieuw een Grand-Prix toernooi van de RSB,

Met 120 deelnemers werd in Sliedrecht opnieuw een record geschreven.

De Havik en de naastgelegen kantine van KV Merwede/Multiplaat waren goed gevuld met de spelende jeugd en hun ouders en begeleiders. Een leger van vrijwilligers had ervoor gezorgd dat alle tafels met stukken en klokken klaar stonden voor gebruik. De Grand Prix werd gespeeld in 3 sterktes, te weten 4-kampen voor de allersterksten, 6-kampen voor de iets minder sterken en 8-kampen voor de beginners.

Strijder Daniel van Leeuwen en zeskamptopper Theo Theunisse

De 4-kampen hadden de langste bedenktijd, nl. 30 minuten met 5 seconden increment en deze spelers hadden deze tijd hard nodig en hun partijen werden vaak pas in de laatste seconden beslist. Luana Mensing van SV Sliedrecht wist in Hoofdgroep keurig 2e te worden, nipt achter kampioen Thijs van Dam.

In de 6-kampen werd gespeeld met een tempo van 15 minuten met 5 seconden extra per zet. In deze groepen werd iets minder op de tijd gelet en waren sommige partijen al binnen een paar minuten uit. Maar de strijd was er niet minder om en er werd volop om de punten gespeeld. Ook in deze groepen werd door de Sliedrechtse jeugd niet onverdienstelijk gespeeld.

Bij de 8-kampen vlogen de stukken over de borden alsof ze geen bedenktijd hadden. Toch had elke speler 10 minuten voor zijn of haar partij en kregen zij er ook 5seconden per zet bij. Bij deze groepen werd nog wel eens een traantje gelaten als een partij was verloren of een gewonnen stelling om zeep geholpen, maar de inzet van deze kinderen was er niet minder om.

Karel Peursem won de hoogste achtkamp!

Nadat alle partijen waren gespeeld kon de wedstrijdleiding, onder leiding van Philip Westerduin, alle punten optellen en goed bepalen op welke plaats iedereen was geëindigd. De groepen werden 1 voor 1 naar voren geroepen en de bekers uitgereikt. Alle spelers die geen beker hadden kregen een mooie medaille en zo kon iedereen met een mooie prijs huiswaarts keren.

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers is alles goed verlopen en kan toernooidirecteur Mark van Huls terugkijken op een zeer succesvol toernooi, zonder enige wanklank. Uiteraard staat in 2021 de 41e editie weer op de kalender.

Klik hier voor alle eindstanden.

Vechter Jelle Peursem en poulewinnaar Niels Theunisse
Debutanten Seth van Houwelingen en Roel Koopmans
Dit bericht is geplaatst in Alblasserwaardtoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie