‘Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek’ gestart

De eerste ronde van het ‘Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek’, georganiseerd door Schaakvereniging Sliedrecht is donderdag 17 juni gespeeld met maar liefst 18 partijen. Het toernooi is ‘gesloten’ omdat alleen leden van de organiserende vereniging mee mogen spelen. Door de afstandsregels zou er bij grote opkomst misschien te weinig ruimte in de speelzaal zijn en is er voor deze, hopelijk éénmalige, variant gekozen.

Weer een volle zaal in De Havik

In een toernooi met Zwitserse indeling is het traditie dat de eerste ronde wordt gestart met partijen van een sterkere tegen een iets minder sterkere tegenstander. En het is dan ook traditioneel dat de sterkere speler dan wint. Bij 17 van de 18 partijen was dit dan ook het geval.

Slechts één speler wist de traditie te breken. Maarten Hartkoren speelde tegen Bert Dobber een prima partij en wist zijn tegenstander dusdanig te verrassen dat hij het punt meteen kon bijschrijven. Een mooie opsteker voor het jeugdtalent, dat ook tijdens het online toernooi liet zien steeds beter te gaan schaken.

Maarten in de aanval

Van de nieuwkomers wist Jeroen Brandsma meteen tot scoren te komen tegen Leo Koppelaar, maar moest Rien Lodder zijn koning omleggen tegen Arco van Houwelingen. Ook de van de jeugd overgekomen Ricardo Veen en Willem Theunisse speelden goede partijen, maar kwamen nog wat kennis te kort om meteen tot scoren te komen.

In de 2e ronde op 24 juni a.s. zullen de winnaars en verliezers van de 1e ronde onderling tegen elkaar worden ingedeeld en zullen de afwezigen uit de 1e ronde instromen.

Uitslagen ronde 1:

1 Peter van den Bergh – Martin Prins 1-0
2 Henri Hartog – William Gijsen 0-1
3 Robert van Rekom – Sami Al-yasin 1-0
4 Marcel Klein – Tim Schakel 0-1
5 Willem Barendswaard – Willem Theunisse 1-0
6 Simon Kadijk – Hans Klein 0-1
7 Kees Wessels – Koos van den Berg 1-0
8 Rik Versteeg – Adrian Mensing 0-1
9 Dana Verheij – Louis Liu 1-0
10 Ricardo Veen – Johan van der Griend 0-1
11 Jeroen Brandsma – Leo Koppelaar 1-0
12 Maarten Hartkoren – Bert Dobber 1-0
13 Henk Prins – Cees Moes 1-0
14 Johan Gijsen – Jurgen de Haan 0-1
15 Peter Vis – Stefan de Waal 1-0
16 Joshua Koers – Jaap Euser 0-1
17 Tjerry Hut – Mike Boom 1-0
18 Rien Lodder – Arco van Houwelingen 0-1

Dit bericht is geplaatst in GKD 2021. Bookmark de permalink.

Geef een reactie