Jaap Euser verrassende koploper bij GKD 2021

Jaap Euser wist Dana te verslaan

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jaap Euser voor een daverende verrassing gezorgd. Hij wist namelijk toptalent en voormalig Nederlands kampioene Dana Verheij te verslaan. Het was de tweede zege op rij voor Euser, die daardoor verrassend koploper is bij het volle schaaktoernooi.

Euser staat niet alleen aan kop. Hij moet de favorieten William Gijsen, Adrian Mensing en Tim Schakel naast zich dulden, alsook Hans Klein, de steeds beter spelende Maarten Hartkoren en Jurgen de Haan. Vooral de laatste liet zien in topvorm te zijn door een prachtige overwinning op Kees Wessels.

Bij de achtervolgers, die 1,5 punten hebben, staan verrassend Luana Mensing en Arco van Houwelingen, die beiden met sterk spel zo hoog staan.

Rien (l) won van Willem

Nieuwkomer Rien Lodder heeft zijn eerste zege te pakken. Jeugdkampioen Willem Theunisse liet goed spel zien, maar Lodder leek net wat verder te hebben gerekend.

Door de hoge opkomst is het wel weer bewezen dat de Sliedrechtse leden weer graag fysiek achter het bord zitten. Vanaf volgende week zelfs met nog minder maatregelen. Aanstaande donderdag heeft dus de derde ronde van het GKD plaats.

Dit bericht is geplaatst in GKD 2021. Bookmark de permalink.

Geef een reactie