Peter van den Bergh neemt koppositie over

In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh de eerste plaats in de rangschikking overgenomen. In een interessante en lange partij wist hij Jorik Klein te verslaan. Binnen de titelkandidaten voor dit seizoen is Van den Bergh toch wel de favoriet. Met 3 uit 3 heeft hij tot nu toe in ieder geval zijn concurrenten op scherp gezet.

Peter van den Bergh gaat ervoor

William Gijsen blijft in het kielzog van Van den Bergh door geroutineerd te winnen van Jaap Euser, die zo zijn ongeslagen status kwijtraakte. Arjan van der Leij completeert de top 3 na winst op jeugdtalent Dana Verheij.

Ferhat Erdogan wist snel te winnen van Stefan van der Waal en stijgt daarmee naar de 5e plaats; een mijlpaal voor Erdogan die steeds beter gaat schaken. Arco van Houwelingen speelde sterk tegen Martin Prins en liet hem alle hoeken van het bord zien. Met een mooie paardvork beslechte Van Houwelingen tenslotte de partij.

Meinte Smink en Willem Barenswaard hielden elkaar de hele avond bezig, waarna Barendswaard pas in de kleine uurtjes de weegschaal in zijn voordeel kon laten omslaan. Ook Tjerry Hut moest tegen Jeroen Brandsma er vol tegen aan en wist pas na middernacht het punt toch nog binnen te halen.

Tjerry speelde sterk

Simon Kadijk speelde een risicovol stukoffer in de opening, maar de chaos die het offer in de stelling van tegenstander Mark van Hulst creëerde was uiteindelijk voldoende voor de winst.

Rik Versteeg hield het lang vol tegen de op papier sterkere Henk van der Hoek, maar moest in het eindspel toch zijn koning omleggen.

A.s donderdag wordt de 4e ronde gespeeld en wordt de eerste regionale teamwedstrijd sinds februari 2020 gespeeld. Het 3r RSB team speelt thuis tegen regiogenoot PASCAL uit Papendrecht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie