Clubkampioen onderuit tegen ontketende Wout Boer

Wout versloeg de kampioen

SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de laatst gekroonde clubkampioen, Niels Mijnster, hard onderuit gegaan tegen Wout Boer. Mijnster ging weliswaar in de aanval, maar zag Boer sterk terugkomen en moest zijn koning uitspelen. Boer maakte daar dankbaar gebruik van en zette Mijnster midden op het bord vakkundig mat. Een valse start van de clubkampioen en een mooie opsteker voor Boer die zo weer volop meedraait in de top.

William Gijsen en Peter van den Bergh speelden om de koppositie en gingen er vol tegenaan. Gijsen had echter de betere stelling en zetten meteen orde op zaken en nam met de overwinning meteen de eerst plaats over van Van den Bergh.

William staat op de 1e plaats

Yaro van Beest liet zich weer eens van zijn beste kant zien door in een lange partij 20-voudig kampioen Wim Hokken op remise te houden. Van Beest wordt steeds meer een tegenstander om rekening mee te houden.

Tim Schakel en Johan van de Griend waren in hun partij goed aan elkaar gewaagd. Tim geeft zelf een korte analyse:

In het middenspel  is er een moment geweest dat Johan voordeel had. Althans, volgens Fritz. Mijn beleving was dat het evenwicht niet echt verbroken is geweest, met uitzondering van het eindspel (zie later). Het mooie van onze partij was dat er twee spelers waren die er volop voor gingen. Johan gooide zijn gehele koningsstelling open omdat hij zag dat mijn stukken weinig ruimte hadden. Ik op mijn beurt zocht op de damevleugel steunpunten voor mijn stukken.

In het eindspel verkreeg ik plotseling kansjes. Ik voelde dat ik iets concreets had om op winst te spelen maar moest zeker ook mijn tijd in de gaten houden. Beiden moesten we oppassen om na een petit combination in een paardvork te trappen met onvermijdelijk verlies van de partij tot gevolg. Beiden doorzagen we dit. Mijn stelling speelde prettiger en op het moment dat ik een laatste valstrik wist te omzeilen liet Johan zijn paard instaan. Overigens in een stelling die er verdacht tot verloren uitzag en waarschijnlijk ook verloren was. Na het slaan van het zwarte paard staakte Johan de strijd.

Tjerry Hut en Jurgen de Haan kregen elk een tegenstander van formaat. Tjerry speelde tegen Robert van Rekom een prima partij, maar moest in het eindspel het hoofd buigen. Jurgen had tegen oud-kampioen Jorik Klein een prima stelling en hield het tot in de kleine uurtjes vol, maar moest toch zijn koning omleggen.

Mark van Hulst kreeg voor de tweede ronde op rij een sterk stukoffer van zijn tegenstander. Stefan van der Waal kreeg als beloning een sterke aanval en wist zo de partij naar zich toe te trekken.

Stefan won netjes van Mark

Cees Moes deed goede zaken door Leo Koppelaar te verslaan. Moes stijgt een paar plaatsen terwijl Koppelaar nog puntloos op de laatste plaats staat.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld. A.s. zaterdag spelen de KNSB teams de tweede ronde. Sliedrecht 1 uit tegen DSC Delft 3 en Sliedrecht 2 uit in Breda tegen De Baronie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie