Sliedrecht 2 pakt eerste matchpunt in Ginneken

BREDA – Het talententeam Sliedrecht 2 heeft in een ellenlange strijd 4-4 gescoord tegen De Baronie 1. Om 18:15 stelde Meinte Smink het laatste halfje veilig. Het was een evenwichtige wedstrijd in het elitaire deel van Breda. Na afloop was er na jaren eindelijk weer eens de mogelijkheid voor een gezellige derde helft.

Speellocatie: Protestantse Gemeente Ginneken
Meinte maakte er een marathonpartij van

De eerste uitslag werd geruisloos door Hans Klein op bord 3 vastgesteld: een Franse afruilvariant eindigde in een tamme remise. Huisjesmelker Kuiper wist met zwart op bord 6 een lekkere combinatie op b2 en c2 ten borden te brengen en bracht een voorsprong op de planken. Kopman Jerry opende snel de d- en e-lijn, maar juist op deze verticalen bleken de klappen te vallen: een kleine nul. Schaaktijger Van der Griend is in topvorm. In een heerlijke Siciliaan wist hij zijn tegenstander flink de les te lezen: een 1,5 – 2,5 voorsprong.

Spanjaard Kees van der Does kreeg een fijne Indieër op het bord. Een subtiel wit grapje werd helaas over het hoofd gezien: een vervelende nul. Joost bezette bord 7, koos voor de Reti, kwam positioneel dramatisch te staan en nam een remiseaanbod aan als een dorstige in de woestijn. Kees Wessels kreeg op het tweede bord een Italiaanse schone voorgeschoteld. De partij verzandde in een dynamisch dame-eindspel, dat Kees prima onder controle wist te houden: 3,5 – 3,5 billenknijpstand.

Er werd uitgebreid geanalyseerd op de Ginnekenmarkt
Kopman Jerry moest misgrijpen

Meinte Smink werd uiteindelijk de man of the match. Twee uur een torentje tegen twee briesende paarden in balans houden, is geen paardenpis. Gelukkig een puntendeling, uiteindelijk een 4-4. Zaterdag 6 november een nieuwe finale, dit keer tegen EGS 1 uit Goirle.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord