KNSB-bekerteam strandt

Aanvoerder Niels speelde puik

TILBURG – Het is de hoogst gerate KNSB-basisspelers van Schaakvereniging Sliedrecht niet gelukt de volgende ronde van de KNSB-beker te bereiken. In een mooie clash werd afgelopen maandagavond zeer nipt verloren van het viertal van SV KiNG uit Tilburg. Kopman Niels Mijnster speelde kalm en beheerst en wist zijn tegenstander (Mark Haast, rating 2373) op remise te houden. De huidige koploper in de interne competitie Arjan van der Leij scoorde een vol punt op bord 2: zijn tegenstander liet op een onbewaakt moment zijn koning in de steek, waardoor Arjan gretig kon toehappen. William Gijsen kende een erg stroeve opening, liep lang achter de feiten aan, maar wist alsnog remise te noteren. Wim Pool werd op bord 4 hard getroffen in de opening en kon geen evacuatieplan meer uitrollen: een rappe nul, 2-2 tussenstand.

Een 2-2 betekent in de bekercompetitie een 2e partij op snelschaaktempo tegen dezelfde tegenstander. Niels speelde opnieuw sterk en pakte ook met 3 minuten en 2 seconden increment op de klok een remise. Wim Pool herpakte zich en won de snelschaakronde. Helaas moesten William en Arjan capituleren. 2,5 – 1,5 verlies, uit met de pret.

De gedetailleerde uitslagen vind je hier.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie