Tim Schakel knokt zich in top 3

Tim Schakel knokte zich in de top 3

SLIEDRECHT – In de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Tim Schakel met een overwinning op kampioenskandidaat William Gijsen de top 3 binnengedrongen. Schakel is al jaren een vaste kracht in het KNSB team van schaakclub Giessen en de Line, maar schaakt ook al een paar seizoenen mee in de competitie van Sliedrecht. Met zijn stabiele spel en soms onorthodoxe varianten heeft hij laten zien een lastig te nemen horde is voor de vaste spelers van Sliedrecht.

Tegen favoriet Gijsen kwam Schakel matig uit de opening en hij vreesde voor de mokerslag, die echter uitbleef, waarna Schakel in de counter toesloeg, Gijsen enkele remisekansen zag missen, waarna Schakel het gedecideerd uitmaakte. Daarmee steeg Schakel naar een tweede plaats, achter de opnieuw uitstekend spelende koploper Arjan van der Leij.

Wessels won opnieuw

Met maar liefst 22 partijen was De Havik weer goed gevuld en er werd weer hevig gestreden om de punten. ‘Professor’ Kees Wessels had in Martijn Stoker een taaie tegenstander, maar wist toch te winnen en klimt naar de 4e plaats.

Ook de Van Rekoms lieten zich eindelijk weer eens gelden. Zowel senior als junior kwam tot winst tegen respectievelijk Ferhat Erdogan en Maarten Hartkoren.

Joost Stoker speelde opnieuw sterk en wist oud-kampioen Jorik Klein knap op remise te houden, terwijl Peter Vis goed wegkwam met remise tegen een zich sterk verdedigende Stefan van de Waal.

Kees van de Does speelde na lange afwezigheid weer een partij in de interne competitie en startte meteen goed met een overwinning op Rik Versteeg.

Onderaan is Leo Koppelaar nog steeds puntloos na een geflatteerde nederlaag tegen Johan Gijsen, maar daar zal zeker nog wel verandering in komen.

A.s. donderdag wordt de 8e ronde gespeeld en speelt het 3e RSB team uit, maar toch thuis, tegen het 3e team van Dordrecht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord