André van Dieën kent sterke comeback

André van Dieën won fraai

SLIEDRECHT – Het was weer even geleden dat hij van zich deed spreken, maar in de negentiende ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht was het raak. André van Dieën speelde een sterke partij tegen Johan Gijsen, die na een ingewikkelde partij uiteindelijk zijn koning moest omleggen tegen een ontketende tegenstander. Van Dieën kende zo een goede terugkeer en dat heeft hij ook nodig omdat zoon Julian steeds beter gaat schaken en zijn vader voorbij lijkt te gaan.

Aan kop schoof het weer dichterbij elkaar. Koploper William Gijsen kwam met remise goed weg tegen een uitstekend spelende Tim Schakel, terwijl zijn naaste achter volgers wel wisten te winnen. Zo won Peter van den Bergh in grootse stijl van Dana Verheij, maakte Wim Pool gehakt van Johan van der Griend en wist Arjan van der Leij zijn goede vorm voor te zetten door Jorik Klein te verslaan.

Willem Theunisse won in aanvallende stijl

Stefan van der Waal blijft verbazen en dit keer was Jurgen de Haan zijn slachtoffer. Verder wist Willem Theunisse een keurige winst te behalen tegen Martin Prins.

Nieuwkomer Bob Bishoen gaf huidig kampioen Niels Mijnster uitstekend tegenspel, maar moest uiteindelijk ook zijn meerdere in Mijnster erkennen.

Aanstaande donderdag heeft de twintigste ronde plaats, terwijl aanstaande zaterdag de landelijke competitie wordt hervat. De Havik zal dan weer volstromen en gaat het eerste team haar koppositie verdedigen tegen uitdager Souburg 1.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie