Niels Mijnster kampioen van de Alblasserwaard 2022

Niels ontvangt de beker uit handen van toernooidirecteur Mark van Hulst

Niels Mijnster is voor de tweede keer kampioen van de Alblasserwaard geworden. Mijnster wist in een spannende finale de verrassing van het toernooi, Dana Verheij, te verslaan en kon zo de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen. Mijnster eindigde in zijn groep gelijk met William Gijsen, maar mocht op basis van SB punten de finale spelen. Dana Verheij was de jongste speler in het toernooi, maar wist haar poule overtuigend te winnen.

Met 47 deelnemers in deze drukke tijd mocht de organisatie meer dan tevreden zijn en dat vooral de twee hoofdgroepen sterk bezet waren was een extra meevaller. De gemiddelde rating van 2004 zou de spanning er zeker inhouden.

Hoofdgroep A: Dana Verheij wist dus deze groep te winnen met slechts een halfje voor op de nummer 2, maar won wel van oud-kampioenen Peter van den Bergh en Jan-Jaap Janse. Dit belooft nog wat voor volgende jaren! Vier achtervolgers scoorden 4 punten, wat aangeeft hoe sterk deze groep was.

HOOFDGROEP Apnt
1Dana Verheij4,5
2Niek Oostvogels4
3Jan Jaap Janse4
4Arjan vd Leij4
5Peter van den Bergh4
6Hamoun Habibi3
7Johan vd Griend2,5
8Tim Schakel 2

Hoofdgroep B:In deze groep was de strijd iets heviger. Lange tijd leek het erop dat William Gijsen met steeds een punt voor op de rest zou gaan winnen. In de laatste ronde verloor William van Bart Piet Mulder en zag Niels Mijnster langszij komen. SB punten moesten uiteindelijk de doorslag geven wie de finale mocht spelen.

 HOOFDGROEP Bpnt
1Niels Mijnster5,5SB
2William Gijsen5,5SB
3Bart Piet Mulder5
4Kees Wessels4
5Cedric Kerkmeester3
6Jaco Vonk3
7Teunis den Rooijen 1
8Hans Klein1

Groep 1: Jeroen Brandsma won deze groep ongeslagen met 6 punten. Hij hield 3 Sliedrechtspelers achter zich, waarvan Yaro van Beest opnieuw liet zien steeds sterker te gaan spelen.

Groep 1
1Jeroen Brandsma6
2Yaro van Beest4,5
3Martijn Stoker4
4Peter Vis3,5
5Theo Huijzer3,5
6Hans Schreuder3
7Otto van Haren2,5
8Kees vd Does1

Groep 2: Ook in de tweede groep was het ongemeen spannend en moesten SB punten uiteindelijk besluiten wie de winnaar werd. Stefan vd Waal en Maarten Hartkoren speelden goed mee en lieten ervaren spelers als Martin Prins achter zich.

Groep 2
1Bert Dobber5,5SB
2Teus Slotboom5,5SB
3Jaap Euser4
4Stefan vd Waal4
5Maarten Hartkoren3,5
6Jaap Bonninga3,5
7Roel Jongenelen1,5
8Martin Prins0,5

Groep 3: Hier was huisschaker Matijn Ouwerkerk de winnaar met maar liefst 6,5 punten. Hij liet een aantal geroutineerde spelers van Sliedrecht flink zweten en bleef Rick Versteeg 2 volle punten achter zich. Maarten van Stee kwam vanuit Zwolle om het Alblasserwaardtoernooi eens mee te maken en scoorde keurig tegen het Sliedrechtse geweld.

Groep 3
1Matijn Ouwerkerk6,5
2Rick Versteeg4,5
3Ferhat Erdogan4
4Maarten van Stee3,5
5Henri Hartog3
6Rien Lodder2,5
7Marcel Klein2,5
8Mark van Hulst1,5

Groep 4: Traditioneel de gezelligste, maar ook de luidruchtigste groep. Met Ben van Bloppoel en record deelnemer Jack de Ruijter is het altijd feest. ‘Huisschaker’ Mike Boom wist al zijn partijen verrassend te winnen en beleef de eveneens verrassend goed spelende Johan Gijsen 2 punten voor.

Groep 4
1Mike Boom6
2Johan Gijsen4
3Jack de Ruijter3,5
4Martijn Jaspers3
5Leo Koppelaar2,5
6Ben van Bloppoel2
7Michel Verheij0
8N.O. 

Nadat Niels Mijnster de finale had gewonnen werd overgegaan tot de prijsuitreiking waarbij ieder deelnemer met een prijs werd beloond voor de zware inspanningen.

De organisatie werd achter de bar en in de keuken ondersteund door de dames Anita, Tri en Annie en Jaap de Groot. Zij zorgden ervoor dat de spelers tijdens de lunchpauze niets te kort kwamen. Ook nadat het toernooi was geëindigd draaide de bar nog overuren. De dag werd door een grote groep afgesloten met een gezamenlijke maaltijd (pizza’s en chinees).

De 41e editie zal in het voorjaar van 2023 worden gespeeld en de organisatie rekent dan ook weer op een grote opkomst.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie