Schaakvereniging Sliedrecht start nieuw seizoen

Jeugdkampioen Micha de Jong schaakt steeds beter

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 1 september aanstaande van start met de eerste ronde van de interne competitie bij de jeugd. De senioren starten met de Algemene Ledenvergadering. In de inmiddels vertrouwde speellocatie – Activiteitencentrum De Havik – zullen het komend seizoen weer menig schaakstuk over het bord vliegen. De bijna 87-jarige vereniging is met bijna 100 leden inmiddels één van de grootste verenigingen binnen de Rotterdamse Schaakbond en gezien de activiteiten van de denksportvereniging zal de aandacht voor de nobele schaaksport blijven toenemen.

De nadruk zal komend seizoen opnieuw bij de jeugd liggen. De actieve jeugdcommissie heeft stoute plannen en dat zal weer de nodige activiteiten op gaan leveren.

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.
Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken krijgt elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht.

Clubkampioen Peter vd Bergh

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 87-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.
Komend seizoen zal Peter van den Bergh zijn titel willen prolongeren, maar vooral de aanstormende jeugd zullen hem het lastig gaan maken. Zo zullen William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing een gooi gaan doen naar de clubtitel. Grote outsider zal Dana Verheij gaan worden, die afgelopen seizoen kampioen van groep 2 werd. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken  (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. Al met al is er voldoende spanning te verwachten in de onderlinge competitie.

Extern

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de tweede klasse KNSB. Daar zal het team proberen te bewijzen dat de promotie niet voor niets is geweest
Het tweede team speelt ook KNSB en wel in de vierde klasse. Voor het eerst zal er ook een derde team landelijk gaan spelen. Een bewijs dat Schaakvereniging Sliedrecht zich blijft door ontwikkelen.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

•  vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;
•  vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 7,50 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Jurgen de Haan, of wanneer men direct competitie wil gaan spelen bij wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie