Sliedrecht 3 debuteert met 1 matchpunt in KNSB-competitie

SLIEDRECHT – De einduitslag van 4-4 zal niet direct in de geschiedenisboeken belanden, wel het heugelijke feit dat Schaakvereniging Sliedrecht met drie teams deelneemt aan de landelijke competitie. Een groep met nieuwe talenten heeft zich dit jaar ingeschreven, afgelopen zaterdag mochten zij aan de slag. Het werd een moeizaam debuut, waarin veel kansen werden gemist en gegrepen. Uiteindelijk gaf het scorebord 4-4 aan tegen Overschie 2, na lang zwoegen.

Mooi resultaat, maar ook dit keer zat er een stuk meer in voor Sliedrecht. Op bord 1 zat invaller Joost, peinzend tegen een anti-schaak London-system. Het middenspel was voor zwart, maar de laatste 15 zetten misten muziek. De stelling verzandde in neutraliteit. Semi-teamleider Jurgen mocht het tweede bord bemannen. Hij koos voor het aangeboden damegambiet, een dubieuze keuze. Meer dan een nul werd dan ook niet binnengehaald. Kees van der Does debuteerde met een ruige partij in Sliedrecht 3, met een halfje als resultaat.

Kees pakte een remise

Rik mocht op bord 8 zijn debuut maken met een Franse partij. Al snel boekte bij veel positionele voordeeltjes in de Franse gatenkaas en daarmee een vol punt. Chapeau! Tjerry speelde een prima partij met een soepele opening en een sterk vervolgplan. Helaas was het eindspel pijnlijk en niet meer waard dan een lege nul. Sterk debuut, dit keer zonder toonbaar resultaat. Bert trof de sterkste opponent uit Rotterdam en moest al rap berusten in een minimale score. Yaro pakte op bord 6 een vol punt, door de vijandige koningin te doden en daaropvolgend de eenzame koning massaal onder vuur te nemen. Mooi punt!

Tjerry speelde prima, het resultaat bleef helaas achter

Martijn werd de man of the match door na 4 uur ploeteren een extra pion te vertalen naar een lekker punt. Het eerste matchpunt werd daarmee veiliggesteld, op naar meer overwinningen in oktober in Kruiningen.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie