Leo Koppelaar boekt grootmeesterlijke winst

Leo Koppelaar speelde als een grootmeester

SLIEDRECHT – In de derde ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Leo Koppelaar afgelopen donderdag op grootmeesterlijke wijze weten te winnen. Terwijl de gehele schaakwereld in de ban lijkt van mogelijke schaakfraude van een jeugdspeler tegen wereldkampioen Magnus Carlsen wist de Sliedrechtse routinier op zeer fraaie wijze te winnen. Met vaste hand wist Koppelaar een ingewikkeld eindspel naar winst te leiden tegen Ferhat Erdogan. Erdogan is wel wat gewend, maar hij was nu niet opgewassen tegen de dadendrang van de 75-jarige routinier.

Wout ‘Poulidor’ Boer staat weer tweede!

Bovenaan was het een spannende ronde. Zo wist Jorik Klein een gevaarlijk uitziende aanval van van favoriet William Gijsen af te slaan, terwijl titelverdediger Peter van den Bergh tegen Jerry van Rekom niet verder kwam dan remise. Wout Boer won in zijn favoriete eindspel van Tjerry Hut en staat weer op zijn vertrouwde tweede plaats. Hij moet alleen Jorik Klein voor zich laten. Op de derde plaats staat Adrian Mensing, die in aanvallende stijl door de taaie verdediging van Dana Verheij spleet.

Verrassend was de winst van Maarten Hartkoren tegen Jaap Euser. Via fraai combinatiespel wist de jeugdspeler Euser op de knieën te krijgen. Ook Jeroen Brandsma deed van zich spreken door Wim Hokken op remise te houden.

Nieuwkomer André Langstraat hield het lang vol tegen wedstrijdleider Rik Versteeg, maar moest uiteindelijk toch zijn koning neerleggen. Dat moest ook Khaled Klib tegen Peter Vis, die in het verre eindspel wist toe te slaan.

Aanstaande donderdag heeft de vierde ronde van de competitie plaats, terwijl het eerste Sliedrechtse RSB-team haar externe competitie start tegen het sterke eerste team van Overschie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie