Wit begint en wint

Nieuwe functie?

SLIEDRECHT – In de zesde ronde van de interne competitie hebben de witspelers zich laten gelden. 11 van de 17 partijen werden gewonnen door degene die de eerste zet deed. Dat kan een keer gebeuren, maar sommige clubgenoten dachten dit te kunnen verklaren. In de wandelgangen wordt namelijk beweerd dat Arco van Houwelingen een nieuwe functie krijgt: hoofd calamiteiten dijkbewaking. Het aantal mensen dat dit gehoord heeft is gemakkelijk uit de uitslagenlijst te destilleren, ze hebben allemaal een 0.

De top 3 staat op dit moment heel dicht op elkaar. Dankzij de overwinning van Wim Pool op William Gijsen is William teruggezakt naar plek 4. Winter is coming volgens zijn naaste concurrenten. Jorik Klein mag zich voor nu koploper noemen, ook al kwam hij afgelopen donderdagavond niet in actie.

Arjan op weg naar de top

Arjan van der Leij had de grootste moeite met Maarten Hartkoren. Uiteindelijk wist Arjan een toreneindspel met een pion meer tot winst te brengen. Zuur voor Maarten, die toch trots mag zijn op het spel dat hij liet zien. Door deze overwinning kan Arjan de koppositie bijna ruiken.

Teunis den Rooijen en Joost Stoker tekenden de vrede. Joost kwam goed uit de opening, Aljechin zou trots zijn, maar Teunis hield zijn stelling goed dicht. Ook Robert en Meinte hielden het op remise. Robert had een klein voordeeltje in het eindspel, maar Meinte wist met een sterk staaltje keeperswerk de 0 te voorkomen.

Henk Prins en Yaro van Beest speelden een opening die in geen enkel boek te vinden is en dat is misschien maar goed ook. In de knotsgekke stelling die daaruit voortkwam kon Henk een aanval opzetten en na een mooie combinatie was de winst binnen.

Khaled Klib en Willem Theunisse maakten er nachtwerk van. Aan de bar was men al een tijdje bezig met het bespreken van andere zaken dan het schaken, maar uiteindelijk kwam Willem als winnaar uit de bus. Een mooie voorbereiding voor de eerste wedstrijd van het tweede viertal, donderdag aanstaande.

Henri ging voortvarend van start

Henri Hartog ging agressief van start tegen Stefan de Waal. La Chouffe lanceerde een koningsaanval, maar helaas sloeg zijn aanval niet door. Het materiaal dat hij onderwijl was kwijtgeraakt, kostte hem de kop.

Nieuwkomers Rick Stuy en Remon Wismeyer mochten de degens kruisen. Rick liet gelijk zien dat hij niet was vergeten wat hij in de Huifkar heeft geleerd en kon na een mooie partij de winst opeisen. Gezien het enthousiasme van Remon voor het edele schaakspel is het maar de vraag of de volgende wedstrijd weer zo eindigt.

Uw verslaggever moest weer verslaggeven. De oplettende lezer kan het resultaat van de partij voorspellen: een kansloze 0 door een strategische mispeer in de opening. Wout Boer speelde de partij sterk uit, tegenkansen liet hij niet toe.

De overige partijen en de uitslagen daarvan zijn uiteraard terug te vinden in de stand.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie