Veel verwachte overwinningen bij de jeugd

Roel bleef ongeslagen

SLIEDRECHT – Iedere donderdag is het weer een feestje bij de jeugd. Naast het vangen van een digitale Pokémon (via de telefoon) op de clubavond wordt er ook heerlijk geschaakt! En schaken mag met recht ‘een feestje’ heten! Op donderdag 13 oktober werden er maar liefst 3 interne rondes gespeeld met een beperkt aantal verrassingen en vooral overheersende schakers in beide groepen.

Hoe meer je extern speelt; hoe beter je wordt!

In groep 1 bleven zowel Theo, Roël als Micha de hele avond ongeslagen. Eigenlijk zoals we al verwachten, alhoewel de stukken van het bord vlogen. Zeker tijdens de partij tussen schaakvrienden Roël en Jurrian  vlogen de stukken letterlijk van het bord. Waren er nog meer opvallende zaken in groep 1? Jazeker! Behalve de uitslag werden er ook openingen toegepast (vooral Italiaans is populair) en verbeterd. Soms gaat het ook gruwelijk fout zoals Jaimy ondervond tegen Vincent. In slechts enkele zetten won Vincent een stuk en de partij. Om nog beter te worden is het goed om nog meer (externe) wedstrijden te spelen!

Merijn speelde een knappe remise

Groep 2 kreeg én les en ging fanatiek aan de slag met schaken. En voor wie oneven was, kon mooi een potje schaken tegen Joost of Arco. Want aldoende leert men! De opkomst in groep 2 viel wat tegen, maar met vier borden per ronde was er toch een duidelijke winnaar. Jelle won al zijn partijen en streeft naar de eerste plaats in de ranglijst. Ook de familieleden (?) William en Julian Theunisse wisten alle partijen te winnen. Complimenten! Opvallend was de remise tussen Merijn en Christian. Het bleek de enige van de hele avond te zijn. De regel voor drie maal herhaling van zetten mag nog iets beter uitgelegd worden 😊

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie