De stukken vliegen van het bord bij de jeugd

Micha op jacht naar de podiumplaatsen

SLIEDRECHT – Deze donderdag stonden er weer 5 partijen in de snelschaakcompetitie op de agenda voor de jeugd. De clubavond is voor de jeugd altijd een mooi ontmoetingsmoment, waarbij het niet enkel over schaken gaat, maar ook over andere dingen zoals sport en school, maar als de klokken eenmaal aangezet worden dan zijn alle schakers muisstil. De enige geluiden die dan waargenomen kunnen worden zijn het geluid van de stukken die over het bord vliegen en de klokken die worden ingedrukt. Micha de Jong was deze avond in vorm en klom naar de 2e positie in de snelschaakcompetitie.

Onder leiding van Cees Moes konden de schakers weer 5 partijen schaken en zodoende veel ervaring opdoen. Theo Theunisse blijft ook na 18 ronden koploper, maar wordt dus op de hielen gezeten door Micha de Jong. Dit is niet verrassend, aangezien Micha recent nog actief was op het NK snelschaken en daar een zeer verdienstelijk resultaat wist neer te zetten. Vincent Langstraat completeert de top 3.

Bart gebruikte goed de klok

Er zijn natuurlijk nog veel meer deelnemers en zij worden ook steeds beter. Het spannende element van de klok werd onder anderen door Wytse en Bart goed gebruikt. Daarnaast zijn er genoeg leermomenten. Zo heeft ordehandhaver Jaap nog een verdediging tegen het herdersmat uitgelegd zodat er niet meer dusdanig snel mat op het bord zal komen.

Ook elders op de ranglijst werden er weer veel punten behaald. Hier zien we ook dat de lessen van trainer Roland zeker helpen voor onder andere Angel en Shamiera. Volgende week staat de reguliere competitie weer op de planning!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie